Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb een vraag. Inmiddels ben ik in vijftiger maar ik heb van mijn dertigste tot vijfenveertigste veel party drugs gebruikt bij uitgaan. Bijna wekelijks xtc en soms gecombineerd met ghb of speed. Nu ik ouder ben vraag ik me af wat dit met mijn lichaam heeft gedaan. Kan ik door mijn levensstijl in het verleden schade hebben opgelopen in mijn lichaam? Voor de rest heb ik altijd gezond geleefd. Veel bewegen en altijd gezond gegeten. Misschien had ik met deze vraag naar de huisarts gemoeten maar ik voel me daar wat bezwaard voor. Ik heb overigens geen klachten. Groet, B

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Drugsgebruik kan schade opleveren. Dit kan zowel op de korte als op de lange termijn. Meestal merk je dat pas als je klachten krijgt. Die heb je momenteel gelukkig niet, maar dat maakt het wel wat moeilijker om je vraag te beantwoorden. 

Je zou kunnen kijken, per middel dat je hebt gebruikt, wat voor schadelijke effecten er op lange termijn bekend zijn. Je noemt partydrugs, dus kijk eens op onze pagina over xtc, speed en GHB. Als je het over andere middelen hebt kun je wat verder kijken op de site. 

De vraag is ook, wat zou het je opleveren om daar meer over te weten? Zo lang je geen klachten hebt zou ik mezelf ook gewoon gelukkig prijzen en niet teveel zorgen maken over klachten die je mogelijk kan krijgen. Ik hoop je vraag voor zo te hebben beantwoord. Je kunt ons altijd nog een bericht sturen. 

Groet,

Celeste

12 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG