Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heyhey. Ik wil voor de 1ste keer 2cb gaan gebruiken,maar ben bang dat ik in een badtrip kom. Met xtc ben ik 6/10 keer slecht gegaan, maar Wil toch eens 2cb gebruiken. Ik heb alleen de mogelijkheid niet om te zorgen dat er dan iemand bij me is. Heeft iemand tips voor me voor wat ik zou kunnen doen als ik het gebruik en weet iemand hoe het voelt lichamelijk maar ook geestelijk?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het effect kun je hier lezen. Je wilt voor de eerste keer 2C-B gebruiken, maar bent bang voor een badtrip. Je geeft aan dat je niet de mogelijkheid hebt voor een persoon die op je let tijdens de trip.  

Ik raad jou dan ook af om te gaan gebruiken op het moment wanneer je dat nu zou willen doen en ik zal uitleggen waarom. 

Om te beginnen wil ik het hebben over de drug, set en setting. Niet alleen de drug die je gebruikt is bepalend voor het effect wat je zult hebben, maar ook de set en de setting. De set geeft aan hoe je je voelt op het moment van gebruik, maar ook je gedachten spelen een rol. De setting geeft aan in welke omgeving je gebruikt. Is het een veilige en bekende omgeving? 

Je geeft aan dat je bang bent voor het hebben van een badtrip door eerdere ervaringen die je hebt gehad met xtc. Wanneer je je daarover zorgen maakt, is de kans op het krijgen van een bad trip groter. Je geeft ook aan dat niemand bij je kan zijn op het moment dat je wilt gaan gebruiken. Hierdoor kan je je onveilig gaan voelen, wat voor onvoorspelbare effecten kan zorgen. 

Zeker voor de eerste keer dat je een tripmiddel gaat gebruiken, is het hebben van een tripsitter erg prettig. Op het moment dat je een bad trip krijgt, kan diegene jou gerust stellen, maar ook is diegene er om op je te letten op het moment dat je volledig de controle verliest over jezelf en niet meer weet wat je doet. 

Mocht je naar aanleiding van mijn antwoord jouw gebruik op een ander moment willen doen, zorg dan dat je je mentaal helemaal klaar voelt om te gaan gebruiken. Ook moet je volledig het idee hebben dat je veilig bent, wat niet zo is als je alleen gaat gebruiken.

Voor beginnende gebruikers is de kans op een bad trip nog groter wanneer zij een hoge dosering nemen. Laat je drug testen. Alleen dan weet je precies wat er in jouw drug zit en hoe je het moet doseren. Beginnende gebruikers kunnen bij 2C-B het beste een dosering kiezen van minimaal 5 mg en niet meer dan 15 mg.

Met vriendelijke groeten,

Mascha

29 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG