Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, mijn vriend en ik willen een keer samen een keertje XTC proberen. Wij hebben weinig ervaring met drugs, behalve cannabis op de middelbare school. Nu slikt mijn vriend 10 mg escitalopram wegens angststoornissen en ik neem 50 mg sertraline wegens OCD. Ik heb me al goed ingelezen en weet uiteraard dat het beter is helemaal geen drugs te nemen. Toch zijn we nieuwsgierig en overwegen we dan ook een keertje 'iets' te nemen. Zouden jullie XTC adviseren of welke andere drug die minder ingrijpt op het serotonine-gehalte? En in welke mate?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat goed dat jullie je al hebben ingelezen. Het klopt inderdaad dat bepaalde medicatie niet samen kan met sommige drugs. Het kan namelijk een wisselwerking hebben. Bij elke drugs kan je vervelende klachten krijgen. Maar de kans op angstklachten bij mensen die een angststoornis hebben en/of OCD, is heel groot. Eigenlijk raad ik helemaal af om te gaan experimenteren met drugs. In ieder geval totdat de angst en OCD geen probleem meer is en de medicatie afgebouwd. Meer info hierover op onze pagina over drugs, set en setting.

Kiest hij er voor om toch te gebruiken, dan is het echt belangrijk dat jullie de drugs laten testen. Hou de dosering ook zo laag mogelijk. Zorg voor een veilige omgeving en zorg er voor dat er minstens één iemand nuchter is, die jouw vriend echt goed kan begeleiden.

Succes en groet,

Dion

03 november 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG