Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hai, ik heb gister 2cb en xtc samen gemixt aangezien ik van de 2cb vrij weinig voelde maar van de xtc voelde ik alleen wat mn tanden knarsen het was best wel kut want we waren net 7 mensen en iedereen zat in zn eigen vibe waardoor het exht een rot wenning was. hoe komt dat ik van beide niks heb gevoeld hoe het normaal moet doen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De situatie die je beschrijft is iets wat wij vaker horen. Dat een middel dat je gebruikt minder goed werkt dan bij andere is iets wat vaak voorkomt en het kan verschillende oorzaken hebben. Ik wil je er een aantal uit gaan leggen in dit antwoord.

De middelen die je tegelijk hebt gebruikt, namelijk 2c-b en xtc, zorgen ervoor dat je minder effect voelt van de middelen. Ze werken elkaar in de hersenen namelijk tegen. Met moeilijke woorden: ze hebben allebei invloed op de serotoninereceptoren in de hersenen.  Dus je hebt dan minder tot geen effect van de drugs en het levert bovendien meer risico's op als je het tegelijk gebruikt. Combineer sowieso geen drugs met elkaar en lees je goed in over de middelen en de risico's van xtc of 2c-b. Test sowieso altijd je drugs, zodat je ten alle tijden weet wat erin zit en of er geen vervuilingen in zitten. 

Dan kom ik gelijk ook bij de een andere reden waarom je het wellicht op deze manier ervaren hebt. Het advies is namelijk altijd om drie maanden pauze te houden tussen het gebruik drugs. Drugsgebruik vergt veel van je lichaam en hersenen. Hier moet je van herstellen en dat heeft tijd nodig. Om risico's zo veel mogelijk te beperken is een pauze van drie maanden het beste om te herstellen. Gebruik je eerder dan dat, dan kan het effect minder zijn of de kans op een bad trip groter.

Bovendien heeft de set en setting ook veel invloed op hoe je een trip beleefd. Als je je niet zo lekker in je vel voelt, dan beïnvloedt dit ook de trip. Als je heel opgewekt bent, zal je ook meer energie hebben tijdens de trip. Hoe je je voelt en waar je bent bepaalt hoe je een trip ervaart. Gebruik daarom ook nooit wanneer je je slecht voelt of om vervelende gevoelens te dempen/vermijden. 

Tot slot schrijf je in je antwoord je 15 jaar oud bent. Over het algemeen is het beter om drugsgebruik uit te stellen totdat je ouder bent. Op deze jonge leeftijd ben je nog aan volop het ontwikkelen. Je bent niet alleen lichamelijk aan het groeien, maar je hersenen groeien ook nog. Op alle gebieden ontwikkel je zeker nog een aantal jaren. Op jouw leeftijd komen drugs veel harder aan en kun je mogelijk meer schade toebrengen omdat je hersenen nog in ontwikkeling zijn. De kans op het ontwikkelen van latere geestelijke problemen is bij gebruikende mensen van jouw leeftijd ook veel groter. Je bent nog erg jong en drugsgebruik kan je ontwikkeling in de weg staan. Het is beter om drugsgebruik zolang mogelijk uit te stellen. 

Vriendelijke groet,

Calvin

01 februari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG