Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb meerdere malen coke of pep gebruikt (meestal coke opstap en pep met festivals) maar ik heb nooit een echt energiek gevoel er van gekregen. Hetzelfde geld bij Mdma. Lichamelijk valt het meestal wel aan mij te zien, maar ik voel het niet echt. Ik denk niet dat ik ADHD heb dus wat zou dit nog meer kunnen zijn? Ik eet relatief gezond.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je schrijft dat oppeppende middelen bij jou geen oppeppend effect hebben. Hieronder zal ik beschrijven waar dat aan zou kunnen liggen.

Het effect dat iemand heeft van een drug wordt bepaald door de drug, set en setting. De drugs staat voor wat je neemt en hoeveel, de set van de staat van je lichaam en geest en de setting voor de omgeving waarin je gebruikt.

Heb je de coke, xtc en speed die je hebt gebruikt laten testen? Hoe reageerden anderen er op? Het kan zijn dat er eigenlijk maar weinig actieve stoffen in jouw drugs hebben gezeten. Op de testservice komen we meer dan eens poeders tegen die eigenlijk (bijna) geen coke of speed bevatten, terwijl dat wel als zo was verkocht. Door te testen kan je deze oorzaak uitsluiten.

De set, staat van je lichaam en geest, is verreweg de minst goed voorspelbare factor. Ben je vermoeid geweest voor je gebruikte? Heb je stressvolle dagen achter de rug gehad voor je gebruikte? Dit kan van behoorlijke invloed zijn op het effect. Je kan simpelweg ongevoelig zijn voor de oppeppende effecten. Dit hoeft niet samen te hangen met AD(H)D. Dit laatste zou wel kunnen, gezien je minimaal drie verschillende oppeppende drugs in verschillende gelegenheden hebt geprobeerd.

Let op, een ongevoeligheid voor een effect van een middel, hoeft niet te zeggen dat je ook ongevoelig bent voor bepaalde risico's.

Ik hoop dat je iets aan dit antwoord heb,

Sjoerd

11 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG