Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een vraag, ik gebruik nu al best lang denk ongeveer een half jaar iedere week wel met een paar vrienden als we uit gaan een pilletje. Alleen deed ik het eergisteren weer en was ik met twee vriendinnen. Vriendin A gebruikte voor de tweede x en we hebben haar over de gehele dag 1 hele gegeven na het laatste kwartje werd ze helemaal anders, alsof ze een ander persoon was dan ging ze huilen 2 minuten daarna helemaal los op muziek daarna heel angstig, boos en dan weer heel blij dat duurde ongeveer een uur omdat vriendin B en ik dit nog nooit hadden mee gemaakt waren we best wel in de war omdat we ook hadden gebruikt. We werden een beetje bang en kwamen eigenlijk niet meer uit die bangheid toen we haar naar huis hadden gebracht zat ik in de trein met vriendin B en voelde ik me hart heel hard gaan en kreeg ik het heel warm en werd ik licht in me hoofd, ik dacht echt dat ik dood aan het gaan was alsof me hart er mee ging ophouden ik durfde niet te slapen want was bang dat ik niet meer wakker werdt en ik staarde naar iets en zag allemaal dingen voorbij lopen en vliegen alsof ik in een tekenfilm zat. Ook waren vriendin B en ik erg bang voor alles elk persoon zagen we aan voor iemand die ons wilde aanvallen ofzo.. we hadden nieuwe pillen gehaald en zijn niet getest kan het misschien iets anders zijn geweest waardoor we allemaal zo raar deden? Of belandde ik in een badtrip omdat ik bang was geworden van vriendin A?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Jullie hebben een bad trip gehad. Hieronder schrijf ik iets over het hoe het effect van xtc tot stand komt.

Het effect van een middel wordt bepaald door drie factoren. De drug, de set en de setting. De drug staat voor wat je neemt en hoeveel. De set voor de staat van je lichaam en geest en de setting voor de omgeving waarin je gebruikt.

Je schrijft dat je de drug, xtc niet hebt getest. Bad trips komen vaker voor bij (te) hoge doseringen. Het zou ook door een andere stof in de pil kunnen komen, maar die kans is wel maar heel klein. Heb je nog een pil? Dan kan je, wanneer de coronacrisis voorbij is, langs gaan bij de testservice. Dan weet je ook direct hoe sterk de pil is. Hetgeen dat je beschrijft past overigens goed bij de effecten van mdma(=xtc).

De set is verreweg de minst voorspelbare factor. Wanneer je net niet goed bent uitgerust of ergens ben je meer gespannen vanwege de coronacrisis dan normaal heeft dat een invloed op het effect dat je zal ervaren.

Je schrijft dat je gedurende een half jaar bijna wekelijks gebruikte. Dat is echt ontzettend veel. De hersenen hebben dan geen tijd om weer tot rust te komen tussen gebruiksmomenten door. Dit beïnvloed ook het effect dat je krijgt. Door niet vaker dan eens in de 2/3 maanden te gebruiken maar je risico's zo klein mogelijk. Lees ook zeker even onze pagina tips xtc door.

Je geeft een uitgebreide beschrijving van de setting en jouw vriendin die angstig reageerde op xtc. Mijn vermoeden is dat jouw bad trip is veroorzaakt door een samenspel van de drug, set en setting. Onzekerheid over de dosering en zuiverheid, wekelijks gebruik en een vriendin die angstig reageerde. 

Hoe is het nu met je? Na een bad trip komen klachten na drugs vaker voor.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

07 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG