Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ik heb gister met 2 andere vrienden blue 69 gedaan, 1 vriend van mij dacht dat hij imuum was voor het effect waarbij ik hem zei dat het effect nog in moest werken. Hij was zo koppig om nog meer te pakken. Toen het effect eenmaal in begon te werken ging hij op de grond liggen waarna hij opeens op sprong en rondjes ging rennen. Dat was niet het gedeeldte waar ik me zorgen over maakte, maar na die rondjes ging hij tegen de muren aanslaan met zijn handen waardoor zijn handen helemaal open lagen, en hij bonkte met zijn hoofd tegen de muren,grond en vuilnisbak aan waardoor zijn voorhoofd helemaal open ligt. Die andere vriend van mij en ik hadden nergens last van dus weet iemand waar het aan kan liggen???

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Bedankt voor je vraag. De drugscocktail Blue 69 bestaat uit mdma, ghb, speed en alcohol. Dit betekend dat, wanneer je dit neemt, je verschillende drugs gecombineerd aan het gebruiken bent. Bij de testservice zien we overigens dat als we een sample Blue 69 binnen krijgen, er soms niks in zit, soms één of twee van de bovengenoemde middelen of compleet iets anders. Hebben jullie de Blue 69 laten testen? Dit kan anoniem bij een testpunt in Nederland. Pas als je het laat testen weet je precies wat je binnen krijgt. 

Doordat deze middelen door elkaar worden gebruikt is het effect veel minder goed te voorspellen en nemen de risico’s toe.

Dat je vriend immuun is voor al deze middelen lijkt me hoogst onwaarschijnlijk. Het klinkt juist alsof hij een behoorlijk heftige ervaring heeft gehad. Mogelijk heeft hij last gehad van een opwindingsdelier. Dit is een ernstig gezondheidsrisico dat zich uit in ongerichte agressie. Het kan gepaard gaan met: wisselend bewustzijnsniveau, hoge lichaamstemperatuur, gewelddadig gedrag en agitatie. 

Een opwindingsdelier kan worden veroorzaakt door te hoge dosering (je gaf aan dat hij meer had genomen) of vanwege de gecombineerde stoffen die elkaar versterken. 

Drugsgebruik is nooit zonder risico’s. Je kan de risico’s wel minimaliseren zie ook onze tips op de pagina’s over mdma, speed, alcohol en ghb. Je drugservaring wordt overigens niet alleen bepaald door het middel, maar ook door de set en de setting: Hoe je je voelt, in welke omgeving je bent, de muziek die je hoort ect. Kunnen allemaal van invloed zijn op de ervaring die je hebt. Lees hierover meer op onze pagina drug, set en setting. 

Voor je vriend is het mogelijk handig om voorlopig even rustig aan te doen: goed slapen, rust pakken, even geen middelen. 

Heb ik zo je vraag beantwoord? Je kan altijd nog een vraag insturen. 

Groet,

Celeste

15 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG