Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb 6 maanden geleden truffles gedaan (bad trip)en sinds dien elke keer als ik wiet blow krijg ik een soort paniek aanval ik ga veel denken en denk dat ik soort van gek word ik zweet veel en mn hart klopt onzettend hard ook na 6 maanden voel ik me heel anders dan voor die 6 maanden toen ik nog truffles op had ik was veel meer kalm blowde elke dag maar nu kan dat niet meer ik was ook een goeie 3 maanden gestopt en vannacht dacht ik laat ik eens 4 pofs nemen dus ik heb dat gedaan aan het begin ging alles goed redelijk rustig maar daarna begon ik allemaal dingen te denken zoals ik heb een panniek aanval zit ik een psychose dit soort dingen. Ik hoop dat ik een antwoord kan krijgen of ik wel of niet gek word en of er iets mis is met mn hersenen sinds deze blow en de truffles

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je geeft aan dat je zes maanden terug een bad trip hebt gehad. Wat vervelend om te horen. Een bad trip en het angstcentrum hebben met elkaar te maken. Daar leg ik je wat meer over uit.

Eerst wil ik je gerust te stellen, er is namelijk niets stuk in je hoofd. Wat er gebeurd is, is dat door de bad trip jouw angstcentrum overprikkeld is geraakt. Je lichaam is tijdens de bad trip in een vecht/vlucht modus terecht gekomen. Je bad trip is vervolgens overgegaan, maar je angstcentrum blijft nog wel geprikkeld. Dit kan zorgen voor meer zweten, paniek en hartkloppingen. De ervaring kan weer terugkomen door het gebruik van drugs of alcohol. Je geeft aan dat het terugkomt als je blowt. Dit komt vaker voor. Door associatie krijg je weer angstgevoelens. Je lichaam doet dat automatisch. Dit zorgt ervoor dat je nu, en mogelijk in de toekomst, weer last van angst kan krijgen bij het gebruik van middelen.

Het angstcentrum heeft de tijd nodig om tot rust te komen. Om dit te bevorderen is het goed om een tijdje geen wiet of andere middelen tot je te nemen (alcohol, koffie en nicotine vallen daar ook onder). Gun jezelf de rust en tijd om te herstellen. Eet gezond, wees actief en maak je vooral niet teveel zorgen. Rust is de sleutel tot herstel.

Mocht je toch klachten blijven houden, kun je altijd nog een keer contact opnemen met ons.

Groet,

Celeste

23 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG