Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb nu een week geleden voor t eerst XTC gebruikt. Ervaring was heel leuk, goede voorbereiding(dmv magnesium vooraf, ijsjes lolly kauwgom etc) en het was top. Echter, we hadden met z’n allen te veel op, rond 350 mg. Volgens de site moet ik 120 mg want weeg 80kg. Ook meiden namen 2 pillen(een pil was tussen 150-175 mg), dus dacht dit moet goedkomen. De dagen erna waren niet zo fijn, maar ik had mij hier op ingesteld. De dinsdag dip kwam zondag(had het vrijdag op zaterdag gebruikt, dus volledige effect was uitgewerkt 10-12 uur sochtends op zaterdag) en maandag was dat eigenlijk wel weg. Echter, toen begon de ellende. Ik heb sinds maandag last van ‘traagheid’, soms duizelig en misselijkheid soms. Dit gepaard met concentratie problemen. Ook heb ik, als ik dit niet heb, last van tintelende knieën of liezen. Ik maak me hier zorgen over. Ik ben die woensdag naar een huisarts gegaan, volledig gecheckt, alles was in orde, dus t komt door de xtc zei ze. Dit kon ik natuurlijk begrijpen. Verder ben ik sins donderdag aan de vit C en l-tryptofaan in de hoop het herstel te voorspoediger. Echter, gaat dit niet. Ik heb wel minder last dan begin van de week, alleen de klachten zijn nog niet weg. Ik heb een toets waarvoor ik leer, maargoed, dat gaat lastig met die concentratie en ik neem dan ook minder rust. Ik ben heel bezorgd en geirriteerd dat ik dan weer van alle mensen deze klachten ontwikkel, en ben bang dat dit voor lange tijd doorgaat. Hebben jullie tips, geruststelling of iets anders wat ik kan gebruiken? MvG

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend dat je van deze klachten last hebt. Je hebt het zelf al gelezen, je hebt een te hoge dosis gehad. Dat je daardoor last hebt van vervelende klachten is eigenlijk heel normaal. In ieder geval een geruststelling, deze klachten gaan over.

Je klachten worden al minder en dat is een goed teken. Het lijkt er op dat je lichaam nog in een stressmodus staat. Als je xtc gebruikt, komt je lichaam in die modus. Maar ook als je ineens hard moet vechten of vluchten in een gevaarlijke en angstige situatie. Meestal gaat die modus na het gebruik weer uit. Maar soms, vooral bij te hoge doseringen, blijft die modus aan staan. Je moet zelf dus even aan de bak, om die weer uit te krijgen. Dat doe je door te ontspannen, afleiding te zoeken en jezelf de tijd te gunnen. Probeer koffie, roken, drugs en alcohol te laten. Die houden deze stressmodus juist in stand. Meer tips vind je op onze pagina over: omgaan met angst.

Met hartelijke groet,

Dion

07 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG