Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam Bij antwoorden op vragen wordt er regelmatig afgesloten met de titel 'drugsarts'. Nu vraag ik mij af, is drugsarts een daadwerkelijke functie? (BIG geregistreerd) of wordt hiermee 'verslavingsarts bedoeld. vriendelijke groet,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik zal je uitleggen waarom wij deze keuze maken.

Bij Drugsinfoteam werken twee verslavingsartsen die werkzaam zijn bij een instelling voor verslavingszorg en het Medisch Spreekuur Partydrugs. Uiteraard met alle registraties die daarbij horen. Op het moment dat een vraagsteller over een probleem met verslaving komt, gebruiken deze artsen de titel: verslavingsarts.

Wij geven voornamelijk via de site veel voorlichting aan consumenten van drugs. Nu is het zo dat wij ook veel medische vragen krijgen van deze mensen die verder geen verslaving hebben. Wij hechten veel waarde aan de tone of voice op de site en willen op een niet-veroordelende manier communiceren. Het woord verslaving heeft een negatieve lading en kan in sommige gevallen bij vraagstellers ook voor verwarring zorgen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om in dat geval de term drugsarts te gebruiken. 

Ik hoop dat het zo duidelijk is. Heb je nog vragen dan hoor ik het graag.

Mvg,

Ronald

 

11 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG