Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, van de week was ik met een halve pil begonnen, daar voelde ik niks van dus nam even later de andere helft ook in. Ik ben best zwaar dus kan wel wat hebben. In de loop van de avond voelde ik het te heftig. Me ogen gingen een beetje hangen naar mijn gevoel en had geen zin meer om te praten, en heb daarom een lijn miauw genomen, dat adviseerde ze mij omdat zij al veel meer ervaring hadden met drugs. Door de miauw voelde ik me een stuk beter en bleef dus bij miauw en 2 glaasjes alcohol. Toen ik naar huis ging kreeg ik in een keer een kronkel in me kop om nog 3 kwart xtc pil te pakken, ik ging rustig douchen en op bed liggen en merkte dat ik begon te hallucineren, even later ben ik in slaap gevallen omdat ik best goed kan slapen met pillen op. Ik merkte tijdens me slaap echt rare dingen, ik sliep en hoorde mezelf praten dat heb ik echt nog nooit gehad, in mijn gedachte ofzo was ik wakker maar me lichaam slaapte. Rond 12.45 was ik wakker geworden en voelde me echt heel slecht, het leek alsof de drugs nog steeds werkte, ik ben even na de stad gegaan en meteen gaan verder slapen, na dat slaapje voelde ik me gelukkig wel weer een beetje normaal. Ik ben ook een beetje genezen van de xtc, elke x als ik het neem voel ik me nog slechter dan de keer ervoor ! Welke drugs kan ik gebruiken die niet zo heftig is maar wel een fijne gevoel geeft ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je hebt een vervelende ervaring gehad. Het effect van drugs, wordt niet alleen door de drugs zelf bepaald. Maar ook door de set (jij) en de setting (omgeving). Laten we eens kijken hoe zoiets kan ontstaan.

We beginnen bij de drugs. Heb jij je drugs laten testen? Alleen zo, weet je wat en hoeveel er in je drugs zit. Des te hoger je doseert, des te sterker het effect. Als je meer dan 1- 1,5mg MDMA per kilo lichaamsgewicht neemt, nemen vooral de vervelende effecten toe. Combineer je drugs? Zoals in jouw geval met 4-MMC? Dan krijg je onvoorspelbare effecten. Niet alleen door het combinatiegebruik, maar ook gewoon omdat 4-MMC een NPS (nieuwe psychoactieve stof) is. We weten heel weinig over de effecten en risico's.

Dan even kijken naar je set. Hoe zat jij in je vel? Zowel lichamelijk als geestelijk? Heb je last van stress, vermoeidheid? Dat soort dingen beïnvloeden het effect van drugs. Hoe lang is het geleden dat je voor het laatst xtc (of variant zoals 4-MMC) hebt gebruikt? Er treedt namelijk bij deze drugs snel tolerantie op. Je hebt meer nodig voor het zelfde effect. Uiteindelijk merk je er nog maar weinig van. Maar de vervelende effecten blijven juist wel toenemen. Ook de setting heeft invloed, was je in een omgeving waar jij je prettig en veilig voelde?

Al deze dingen, kunnen er voor gezorgd hebben dat jij dit ervaren hebt. Je vraagt naar een drug, dat wel het fijne gevoel geeft. Er is geen magische drug, dat precies doet wat jij zoekt. Kijk dus goed naar het bovenstaande. Ik hoop dat je daar inzicht uit haalt, zodat je deze vraag zelf kan beantwoorden.

Met hartelijke groet,

Dion

22 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG