Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik ben 16 jaar oud en heb gisternacht 1100 mg XTC naar binnen gewerkt op een feest. ik had niet door hoeveel ik nam omdat het m'n 2de keer was en van een halfje al veel te hard gaat. ik weet niet hoe, maar toen leek het me echt een goed idee om 4 pillen in 1 keer naar achter te moeten. volgende websites zou ik fatale klachten oplopen. het was heel heftig en m'n visie was echt zwaar naar de klote. ik heb nu de hele zware kater waar m'n keel droog en ik zie wazig. ook heb ik last van hoofdpijn. maar 1 ding maakt mij een beetje bezorgd en dat is dat mijn linker oog alleen m'n pupil nog te zien is niet eens meer een randje. gewoon pikzwart en die andere is weer normaal. kan iemand mij helpen hiermee? sorry voor eventuele spellingsfouten ik ben nog steeds helemaal in de war

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

We zijn een aantal dagen verder, hoe is het nu met je? Is je pupil weer normaal geworden? Na een zeer hoge dosering is het mogelijk dat je langer effect houdt van xtc, maar ook dat de negatieve gevolgen langer aanblijven. Het is daarom ook logisch dat je pupil nog groter is in de dagen na xtc. Dit effect verdwijnt zeker weer na verloop van tijd en is misschien al verdwenen.

Een dosering van 1100 mg xtc is echt erg hoog om in een keer in te nemen en ik wil je ook aanraden om niet meer zoveel xtc in een keer in te nemen. Zo een hoge dosering kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Met een dosering tussen de 1 - 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht beperk je zoveel mogelijk de risico's en ervaar je zoveel mogelijk de positieve effecten. Bij een dosering die jij beschrijft loop je veel risico op onder andere een heftige bad trip, maar je loopt veel meer risico op problemen met het hart en hart- en bloedvaten. Het vergt erg veel van je lichaam en geest wanneer je zo een hoge dosering inneemt.

Daarnaast schrijf je in je antwoord je 16 jaar oud bent. Over het algemeen is het beter om drugsgebruik uit te stellen totdat je ouder bent. Op deze jonge leeftijd ben je nog aan het ontwikkelen. Je bent niet alleen aan het groeien, maar je hersenen groeien ook nog. Op alle gebieden ontwikkel je zeker nog een aantal jaren. Op jouw leeftijd komen drugs veel harder aan en kun je mogelijk meer schade toebrengen omdat je hersenen nog in ontwikkeling zijn. De kans op het ontwikkelen van latere geestelijke problemen is bij gebruikende mensen van jouw leeftijd ook veel groter.

Ik raad je aan om te stoppen met xtc gebruiken. Je bent nog erg jong en het kan ervoor zorgen dat je jouw ontwikkeling weer gezond hervat. Voor nu is het belangrijk om goed te herstellen van deze ervaring. Gebruik geen drugs of alcohol en zorg goed voor jezelf en probeer voldoende te slapen.

Vriendelijke groet,

Calvin

16 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG