Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dag infoteam, Heb een vraag over combigebruik va 3mmc en mdma. Vriend wil deze combi gaan realiseren door 3mmc en half uur later mdma bijpakken. Beide door te injecteren in een ader. Heb daar wat moeite mee daar ik 3mmc soms gebruik...zonder ander spul. U advies graag !!! Bvd en gr....

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,
Combineren brengt te allen tijde extra risico's met zich mee. Het zorgt voor onvoorspelbare effecten. Je loopt meer risico door de extra belasting van twee middelen op het lichaam en de hersenen. Daarbij schrijf je dat een vriend van je de middelen wil injecteren in de aderen. Vanwaar deze keuze? Deze middelen inspuiten komt eigenlijk niet voor bij gebruikers. Intraveneus gebruik is een medische handeling die zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Risico’s zijn bloeding, infectie (abces), pijn, overdosering. Want bij spuiten is het effect meestal korter en heftiger. Ook het verslavingsrisico neemt daarmee toe.


Bij beide middelen moet je er ook echt zeker van zijn dat het alleen het middel zelf is. Dus zuiver en geen bindmiddelen bevat. Bindmiddel kan voor bloedklontering zorgen en is levensgevaarlijk. Daarbij is het van groot belang dat de middelen zeer goed opgelost zijn. De effecten van iedere drug, dus ook MDMA en 3-MMC, komen veel sterker aan wanneer je het inspuit. Houd hier rekening mee wanneer je het op deze wijze gebruik. Pas de dosering naar beneden aan.

Verder is 3-MMC een Nieuwe Psychoactieve Stof (NPS). Dat wil zeggen dat we nog maar weinig over de risico's en effecten weten. Bij gebruik ben je als het ware je eigen proefkonijn. Zeker als je het gaat injecteren. Hier is nog maar weinig gebruikersinfo over beschikbaar. We zien bij 3-MMC dat het erg sterke cravings (trek) veroorzaakt. Zeker bij snuiven, dan wordt het snel in het lichaam opgenomen. Hoogstwaarschijnlijk  is de craving bij injecterennog sterker.

Dus, het combineren op zichzelf brengt meer risico met zich mee. Daarnaast zorgt het injecteren van drugs voor een heftigere werking. Dit gegeven kan ervoor zorgen dat het combineren van middelen sneller de verkeerde kant op kan gaan. Wellicht is het goed om andere optie open te houden, zoals het oraal/nasaal innemen van de middelen. Op deze wijze is het doseren makkelijker te doen en kun je daarmee de risico's beperken.

Wanneer je namelijk de keuze maakt om wel middelen te gaan combineren, is het vooral belangrijk om zo laag mogelijk te doseren. Bij nasaal gebruik kun je bijvoorbeeld besluiten om na een keer snuiven het middel even te laten. Maar, bij injecteren van een middel is dat een stuk moeilijker. Op onze pagina's over MDMA en 3-MMC vind je meer informatie over de middelen en een aantal gebruikerstips die handig zijn om door te nemen voor het gebruik.

Daarnaast is het belangrijk dat je je goed voelt en dat de omgeving prettig is wanneer je drugs gaat gebruiken. Dit noemen wij de set en setting. De set houdt in hoe jij je voelt op het moment van gebruik. Als jij je mentaal en fysiek goed voelt, dan is de kans op een prettige trip ook groter. Voel je je minder goed, dan is de kans op minder leuke trip of zelfs bad trip groter. Dat geldt ook voor de omgeving. De omgeving bepaalt voor een groot deel hoe je de trip ervaart. Een drugservaring kan thuis namelijk anders zijn dan op een feest. Het injecteren van drugs wordt vaker in de seks- en gayscene gebruikt. Is dat ook jullie plan? Check nog even de website 'slammen' van Mainline voor meer info.


Ik hoop dat je vraag hiermee voldoende beantwoord is.


Vriendelijke groet, 

Calvin 

17 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG