Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Laatst had ik nog wat 4-MMC (Miauw) over en dacht dat ik het maar eens wou proberen als ik lekker rustig in bed film wou kijken. Dit was best een leuke ervaring want je volgt de film beter en actie-scènes zijn 100x beter. Alleen na een paar uurtjes voelde ik me wel klam, had ik koude voeten en handen terwijl de rest warm was en als ik over mijn lichaam ergens veegde dan kwam er een tintelend gevoel bij. Ik vraag me echt af hoe dat gevoel ontstaat, want heb dat nog nooit meegemaakt met alle drugs die ik uitgeprobeerd heb. (Ps. Ik had wel een paar uur voordat ik naar bed ging 3 blikjes bier op en goed gegeten) Alvast bedankt, ben erg benieuwd

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Bij uppers (dus ook bij 4mmc) is het zo dat deze middelen de bloedvaten wat vernauwen en het hart sneller gaat kloppen. Dit kan er in resulteren wanneer iemand weinig beweegt, dat er minder bloed stroomt naar de voeten en handen. Dit heeft als gevolg dat je koude handen en voeten zult krijgen. Daarbij is het een normaal effect dat je van uppers een tintelend gevoel in de huid krijgt, het is iets wat wij vaker horen van gebruikers. 

4-MMC is een Nieuwe Psychoactieve Stof(NPS). Dat wil zeggen dat er nog weinig onderzoek gedaan is naar de effecten en risico's. Als je dit gebruikt ben je als het ware je eigen proefkonijn. Combinatiegebruik met alcohol, drugs of medicijnen kunnen voor onvoorspelbare effecten zorgen. Het blijft dus lastig om de precieze oorzaak te benoemen.

Het meest voor de hand ligt is dat er een verminderde bloedcirculatie in jouw lichaam was, waardoor je een wat gevoeligere huid hebt gekregen (alleen tijdens de trip). Eenzelfde gevoel kan ook voorkomen wanneer je bijvoorbeeld lang op je hand gaat zitten. Dan krijg je ook een raar tintelend gevoel in je hand. Dit gaat vanzelf weer over, net als de tintelingen die je ervaarde tijdens je 4-MMC trip.

Vriendelijke groet, 

Calvin

28 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG