Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb een vraag over het combineren van drugs met een medicijn dat ik ga nemen. Het gaat om de bloedverdunner rivaroxaban 15mg (en later 20mg) van het merk Xarelto van Bayer. De drugs waarvan ik wil weten of ik daarbij ergens op moet letten in combinatie met rivaroxaban zijn: - wiet/hasj - ketamine - 2cb - mdma - 3mmc - lachgas - paddo's Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Xarelto (rivaroxaban) is een bloedverdunner, het remt de stolling. Dus als je een (gelukkig zeldzame) complicatie van stiumelerende drugs zoals XTC of 3-MMC , een hersenbloeding, zou krijgen, dan zou je gevaarlijk langer blijven bloeden.

Dan kijk je naar de bijwerkingen; vaak komen voor: bloedarmoede, duizeligheid, hoofdpijn. Gesprongen bloedvaatjes van de ogen, (NB: ook een cannabis effect) of in de maag, urinewegen, tandvleesbloeding. Bloed ophoesten. Lage bloeddruk. Misselijkheid, braken,( ook bij cannabis, paddo's)  obstipatie, diarree, buikpijn. jeuk, huiduitslag, kneuzing, pijn in armen of benen, koorts. Oedeem. Vermoeidheid. In het bloed veranderde lever- en nierwaarden. Als je dit hebt kan sommig drugsgebruik het verergeren. Verder zijn er geen wisselwerkingen. 

Dus het kan goed gaan, maar het is niet ongevaarlijk als er veel bijwerkingen zijn.


Mvg,

Gerard A
drugsarts

24 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG