Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Tinnitus verslechterd na hoogedoseerd gebruik mdma Beste drugsinfoteam, Ik heb met nieuwjaarsdag 6 xtc pillen gehaald (oranje punisher logo). Deze zouden getest zijn, ik had ze opgezocht want mijn vriend had ze voor me gehaald en die wist niet op hoeveel ze getest waren. En ze stonden op een lijst met 202,5mg mdma. Ik had met oud en nieuw de hele middag geblowd, gedronken en carbidgeschoten. Ik had oorbescherming in waarvan op het zakje van de oordopjes stond 35dB. Ik had snachts een hele pil ingenomen en een uur en een kwartier gewacht, ik voelde daarna nog niks dus een halfje bijgenomen en een kwartier later weer een halfje, misschien waren het toch heel laaggedoseerde pillen. ongeveer tien minuutjes na de laatste inname begon hij in te kicken en hij kickte niet zo lekker in als dat ik gewend ben van xtc. Ik was heel rustig en chill, kwam misschien door de thc die nog in mn lijf zat. Ik was niet heel euforisch maar stond wel echt gigantisch strak, ik kwam ook heel simpel over en snapte sommige dingen pas heel laat. Ik was dus erg vaag. Een uur of 3 later heb ik een halfje bijgenomen omdat een vriend van mij ook nam en ik hoopte dat ik miss nu wel euforisch zou raken. Ik heb ook nog weer gedronken. Op de terugweg was ik aardig aan het trippen en thuis toen ik mijn ogen dicht had was ik weer terug in het park waar ik carbid schoot. Ik heb nog even genoten van deze closed eyes visuals en ben naar bed gegaan, ik kon moeilijk in slaap komen en moest veel naar het toilet. Ik denk dat ik rond een uur of 9 in slaap ben gevallen en werd 11 uur wakker. Ik werd wakker met een erge piep in mijn oren, ik had al tinnitus maar het leek alsof het erger geworden was. Ik was deze dag erg moe en heb weer even geslapen savonds. Ik ben nu een aantal dagen verder slaap niet heel goed. Erg moe en voel me niet op en top, ik denk dat dit mijn tekort aan serotine en dopamine is omdat ik een aardige aanslag gepleegd heb op die voorraad. Ik heb nogsteeds het gevoel alsof mijn tinnitus erger geworden is. Nu is mijn vraag; kan dit komen door mijn hoge dosage mdma, door mijn vermoeidheid of toch door het carbidschieten? Alvast dank voor jullie antwoord.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Tinnitus kan door lawaaischade komen en door angst.

De verergering bij jou kan komen door de enorme overbelasting door de cannabis+xtc+alcohol en door de decibellen herrie. Die komen harder binnen als je xtc op hebt omdat je zintuigen open gaan staan. Ook als je angstklachten hebt of al had, kunnen die er dus bij optellen.  

Ik wens je een goed herstel toe en als ik je mag adviseren: geef je lichaam langdurig rust. Geen drugs/alcohol meer ajb. Bespreek het nog eens met je huisarts dan kun je een verwijzing naar een KNO arts overwegen. Daar maken ze een audiogram en kunnen ze de lawaaischade meten.

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

11 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG