Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik heb 3 weken geleden 4Fmp gebruikt ( 2 pillen). Ik ben toen het aan het uitwerken was erg ziek geworden ( duizelig/hoofdpijn) dit heeft 1 hele week flink aangehouden. Nu heb ik na 3 weken nog steeds last van stuiptrekkingen in mijn hele lijf. Kan ik hier iets aan doen? Ik gebruik 3/4 keer per jaar iets. 4fmp heb ik in ieder geval al van m’n lijst geschrapt.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,


Bedankt voor je vraag. Hoe gaat het inmiddels met je?
Eerst even wat voorinformatie: de term 4fmp wordt vaak gebruikt om 4-FA (4-fluoramfetamine) aan te duiden.  De term 4fmp klopt dus niet, en kan zelfs op een ander middel duiden, bijvoorbeeld 4-FMA. Op de testservice zien we vaak vervuilde samples 4-FA. Heb je je drugs laten testen bij een testpunt in Nederland? Pas dan weet je wat er precies inzit.
4-FA is een designer drug. Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen. Het onderzoek dat wel is gedaan, richtte zich vooral op de ervaringen van gebruikers. Onderzoekers verwachten dat de lange termijn risico’s van 4-FA vergelijkbaar zijn met die van Speed of MDMA. Er zijn wel incidenten bekend met niet begrepen hersenbloedingen tijdens het gebruik. Ook komt het vaker voor dat mensen langdurig hoofdpijn over houden na gebruik. Deze klachten en onvoorspelbaarheid maakt 4-FA extra risicovol. Goed dat je er mee stopt!
Stuiptrekkingen hebben nog al wat oorzaken. Ze kunnen bv. ontstaan door een te hoge lichaamstempratuur bij koorts, zoals bij griep of infecties in het algemeen Drugsgebruik kan het inderdaad ook opwekken. Wij horen ook wel over spiertrillingen of spiertrekkingen. 
Je kan er van uitgaan dat de dosering bij jou te hoog is geweest. Soms blijven die stimulerende effecten dan wat langer aanhouden. En dat heeft dan ook weer met psychische kanten te maken. Soms worden de drugs effecten door de geestelijke reactie op de verschijnselen weer opgeroepen. Het is een combinatie. Op ons spreekuur zetten we dat met mensen op een rijtje wat weer meer tips oplevert voor het herstel. 
Wat eigenlijk het beste helpt tegen allerlei klachten na drugs is even goed voor jezelf zorgen: voldoende slapen, gezond eten en even geen middelen gebruiken. Zoek ook wat afleiding, laat je hoofd geen overuren draaien. 
Als het niet minder wordt is het verstandig om even contact te zoeken met de huisarts. Je huisarts kan je geruststellen als je zorgelijke vragen houdt. Die oordeelt als het goed is niet en wil jou gewoon helpen gezond te blijven. 
Als je nog een vraag hebt kun je altijd nog een bericht sturen. 
Groet,
Celeste

15 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG