Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Een week geleden kreeg ik door het gebruiken van coke en weed op dezelfde dag hartkloppingen en het gevoel dat ik adem te kort kwam. Mijn huisdokter heeft me daarom bisoprolol sandoz 2;5mg voorgeschreven voor men hart en Xanax retard 0;5mg tegen angstaanvallen. Weed spreekt me niet meer aan nu vooral door de angstaanvallen maar nu is men vraag of ik toch coke zou kunnen gebruiken? Dit in combinatie met de medicatie die is voorgeschreven ( 1 tablet bisoprolol per dag en 1 tablet Xanax per dag) alvast bedankt voor je moeite!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je kreeg duidelijk een paniekaanval door de coke en de cannabis. Dat komt vaak voor. Ook bij elk middel afzonderlijk. Inderdaad vaker bij cannabis. De medicatie kan de symptomen verlagen, maar die moet je maar kort nemen. Want er kunnen bijwerkingen aan zitten en de Xanax is verslavend.  Daarmee wordt jouw vraag eigenlijk overbodig maar voor de zekerheid:

Met Xanax zijn geen wisselwerkingen.

Bisoprolol kan bijwerkingen hebben: vaak te trage hartslag, duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid. Lage bloeddruk, koude of gevoelloze armen of benen. Misselijkheid, braken, diarree, obstipatie. Check of je daar ook last van hebt. Zo ja: geen drugs.
Alcohol verhoogt de spiegel van bisoprolol. Dan kunnen bijwerkingen gaan toenemen. Hier moet je dus extra voorzichtig mee zijn.

Het blijft het beste om gewoon zelf te herstellen en niet te combineren.  Ik hoop voor je dat je niet gewend bent geraakt nog aan de Xanax. Probeer als je het nog neemt z.s.m. te stoppen.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 
 

02 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG