Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hooi, Vanaf vandaag moet ik de aankomende 2 weken 2x per dag naproxen 500mg slikken. Nu stond dit weekendje een fuifje gepland en was ik van plan xtc te nemen. Ik lees dat dat sterk afgeraden wordt. Is er een andere drugs die ik wel kan nemen zoals ketamine? Joejoe

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je informeert van tevoren. Naproxen kan bij 1 op de 10 bijwerkingen hebben: zuurbranden, misselijkheid, maagpijn, buikpijn, obstipatie, hoofdpijn, slaperigheid, duizeligheid, licht gevoel in het hoofd, oorsuizen, allergische huidreacties, verminderde stolling van het bloed.
Dat betekent alleen dat als je een zeldzame bloeding zou krijgen door xtc, dat je dan nog gevaarlijk langer blijft bloeden. Die kans is klein. De kans is groter als je last hebt van hoge bloeddruk en migraine en beroertes in de familie. 

Van ketamine zijn geen beroertes bekend, dat klopt. Toch is dat risico met xtc ook klein maar nooit nul. In beide gevallen wil je een goede conditie en mindset hebben van tevoren. Dus geen pijn of ziekte en geen angst onder de leden hebben.

Met vriendelijke groet,

Gerard A
Drugsarts

24 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG