Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Als je al trombose hebt en bloedverdunners slikt etc. Ik was een roker op het moment dat ik er achter kwam ben ik gelijk gestopt. Maar rookte ook dagelijks een jointje. De sigaretten mis ik totaal niet maar mijn jointje wel. Nu vroeg ik me af of het dan verstandiger is om te gaan vapen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt of het vapen van cannabis het risico op trombose vermindert. Gebruik van cannabis kan hart- en herseninfarcten veroorzaken, hartritmestoornissen, hartspierziektes en ontsteking van bloedvaten. Wanneer je cannabis gaat vapen, zou dit afhankelijk van het type vaporiser minder schadelijk voor je longen kunnen zijn. Er komt uiteindelijk wel cannabis in je bloed. Deze stoffen zouden op hart- en bloedvaten toch wel negatieve effecten kunnen hebben. Helaas komen we er steeds meer achter dat cannabis veel schadelijker is voor ons lichaam als voorheen gedacht werd. Af en toe een vape is uiteraard veel minder schadelijk dan dagelijks.

Cannabis is een verslavende stof (10% van de cannabisgebruikers ontwikkelt een verslaving). Het missen van een joint zal in de loop van de tijd steeds minder worden. Je kan ook nog naar alternatieven in de leefstijl gaan kijken voor dat wat je mist. Bv ontspanningsoefeningen, sport, mindfulness.

Met vriendelijke groet,

Trijntje E

 

02 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG