Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag, Ik heb momenteel een GHB / speed verslaving en me verslavingszorg Brijder is niet heel bereid mij te helpen.. Ik heb al 2x een Detox opname gehad en zijn niet zo goed afgelopen. Ben eruit gezet omdat dat niet liep en die mensen niet aardig / vriendelijk waren en een vriend van mij overleden was de dag dat ik werd opgenomen en te laatl terug was van zijn begrafenis toen ik daarheen mocht.. Er werd gezegd tegen mij dat ik lui was en toch niet wou toen ik overdag inslaap viel. en heb toen zelf helemaal moeten uitzoeken hoe en wat zonder ‘verslavingsarts’ die mij ondersteunde of hielp of vertelde hoe ik moest beginnen. Ik heb toen op drugsforum afbouw schema’s opgezocht en zelf diazepam moeten aanschaffen want die schrijven ze niet voor. Alleen het lukt mij nu amper om uberhaupt de 2 uur te halen, ik word te angstig en moet het again weer helemaal zelf doen. Ik heb het gevoel dat ik met me leven aan het spelen ben en denk dat dit gewoon niet mag en kan wat hun doen ik vraag de heletijd om hulp.. Er word soms niet gereageerd op mij ik stuur appjes, heb toen net nog gebelt met mijn ervaringsdeskundige. Die zegt dat ik de verantwoording alleen maar bij hun leg, en hun de schuld geef van dit alles. Ik heb En dat ik toch niet wil stoppen omdat ik teruggevallen ben.. voor de 3e keer. Ik vroeg om een arts tijdens dat gesprek toen zei ze “Die gaat het zelfde zeggen, en het je laten uitzoeken.” Ik heb een arts nodig die goed met mij meedenkt en bereid is me te helpen en me controleert kwa lichamelijke functies omdat ik zo angstig ben en loop nu gewoon vast. Ik neem elk uur 4/5ml en soms om de 40/50minuten. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet en hoe ik dit ga oplossen.. weten jullie misschien wat ik het beste kan doen? Of met wie ik contact kan opnemen. Ik hoor graag van u, Mvg, Lars

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

duidelijk dat de samenwerking niet goed verliep. En zo te horen kunnen de gesprekken ook veel beter.  Wat kan je doen?

- het opnieuw proberen bij Brijder, je laten verwijzen en duidelijke behandelafspraken maken. Bij problemen vraag je om een gesprek met het afdelingshoofd of met de cliëntenraad. Als het goed is heb je ook een ambulante behandelaar? Anders moet je daarvoor zorgen! Dus aangemeld zijn bij de ambulante verslavingszorg in jouw woonplaats of regio. Die kan ook voor je in actie komen. Je kan ook kiezen voor een andere instelling voor verslavingszorg evt. 

Voor nu zul je naar de stabielste dagdosering moeten zoeken. En zul je ergens moeten stoppen met ophogen. Zet jezelf op dat maximum van 1 x per uur 4 a 5 ml en niet eerder hoe lastig dat ook kan zijn. Inderdaad zouden gaten met diazepam op te vangen kunnen zijn. Zo overleef je tot een volgende detoxopname.

Succes!

vr grt

Gerard A

drugsarts 

 

22 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG