Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

3 maanden geleden ben ik voor het eerst begonnen met het gebruiken van verschillende designer drugs en ik was eigenlijk bij de eerste keer al meteen verliefd. Vooral 3mmc gaf mij het gevoel weer dat ik mijzelf ben, iets wat ik lang niet meer voelde. In het begin gebruikte ik 1x per week voor de fun thuis, maar dit werd al snel meer en nu ben ik blij als ik maar 1x per dag gebruikt heb. Eigenlijk niemand weet van mijn gebruik af, omdat ik mij best wel schaam voor mijn gebruik. Mindere lukt mij niet, maar ik wil ook niet de drugs uit mijn leven hebben wel zou ik een wat normalere gebruik willen. De meeste hulpverleners waar ik over lees willen je clean maken, ikzelf ben meer op zoek naar iemand die mij kan helpen met het minderen van mijn gebruik. Heeft u tips voor mij?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed van je dat je hierover een vraag stelt. Wellicht heb je iets aan onze tips over het minderen met gebruiken van een bepaald middel.

Normaliter is verslavingszorg ingesteld om mensen te laten stoppen met gebruiken. Echter is dit niet altijd de wens. Belangrijk voor jou is om te weten dat jouw hulpvraag daarom altijd doorslaggevend is. Je hebt zelf de regie over wat jij uit hulpverlening wil halen. Dit mag en kan je daarom ook zeker aangeven wanneer je hulp zoekt bij een verslavingszorginstelling. Je kunt namelijk ook gewoon hulp krijgen om te minderen met gebruiken. Ga voor jezelf daarom goed na wat voor doel jij zou willen bereiken met jouw gebruik. Hoe zie je dit voor je? Aan je postcode kan ik zien dat je uit Zuid-Holland komt. In jouw regio vind je onder andere Brijder als verslavingszorginstelling. Je kunt je via je huisarts bij hen aanmelden en daar een behandeling volgen, bijvoorbeeld gericht op het minderen van gebruik.

Tot slot wil ik je adviseren om eerlijk en open te zijn naar je naasten over je gebruik. Dit is een moeilijke en grote stap, maar wel een belangrijke. Het geheimhouden van gebruik zorgt voor een lagere drempel om meer te gaan gebruik of om te blijven gebruiken. Daarbij kun je ook veel steun halen uit je omgeving wanneer je in het proces zit.

Ik wens je veel succes en je mag ons altijd benaderen als je vragen hebt!

Vriendelijke groet,

Calvin

30 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG