Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste verslavingsarts, Voor hoofdpijn van de neuroloog amitriptyline 10 mg per dag voorgeschreven gekregen. Dat is 13 jaar geleden. Nu ben ik er mee gestopt ( ivm het starten van 5 HTP ivm depressieve gevoelens). Eerst een half jaar geminderd naar 5 mg per dag en nu niets meer. Het probleem nu is dat ik niet in slaap kom. Vraag: wat kan ik hier tegen doen of innemen? Alvast bedankt, Wil

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

In theorie kon of kan je nog naar 2,5 mg gaan als tussenstap van twee tot vier weken. Want de slapeloosheid zou door ontwenning kunnen komen. Dertien jaar is heel lang geweest. Je kan ook afwachten en vertrouwen op de goede afloop. Want het gaat elke dag een beetje beter worden. Hoe is de vorige keer oxycodon afgelopen? Heb je toen ook maatregelen genomen die hielpen? 

Neem heel goed de slaap waak hygiëne regels door. Zoals: zorg goed voor- en verwen jezelf met een avondwandeling, mindfullness en een warme douche 's avonds. Warme thee, valeriaan, het moet zonder medicatie kunnen mevrouw. Vind een goede coach voor je gevoelens en voor een goede dagbesteding. 

Sterkte en vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 

 

 

 

09 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG