Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goeiedag! Door mijn 3mmc gebruik kan ik steeds lastiger klaar komen en ook van penetratie voel ik weinig. Heeft u tips die zorgen dat het makkelijker gaat? Snap dat niet gebruiken het best is, maar is er nog iets anders aan te doen. Bedankt alvast als u mijn vraag wilt beantwoorden!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je bent een vrouw en gebruikt 3-MMC. De laatste tijd lukt het je minder goed om klaar te komen en je ervaart minder seksuele prikkels van penetratie. Je wilt weten hoe je weer meer kan genieten van seks. Verminderd genot van seks kan allerlei oorzaken hebben. Medicatiegebruik, mindere klik met je partner, stress/angst maar ook drugsgebruik. Wat maakt dat je denk dat 3-MMC de oorzaak is van het verminderde genot?

Vrij je vaak onder invloed van 3-MMC? Seks onder invloed van drugs kan veel intenser, intiemer en spectaculairder voelen. Op het moment dat je vaak seks onder invloed van drugs heb, kan 'gewone' seks minder speciaal of prettig voelen. Op het moment dat je stopt met seks onder invloed, keert het gevoel bij seks zonder drugs terug. Dit kan wel even duren.

Een andere reden dat de seks minder bevredigend kan aanvoelen na drugsgebruik is meer psychologisch. Hersenen kunnen na gebruik gevoeliger worden voor negatieve gedachten. Een voorbeeld: Seks is niet altijd even bevredigend. Wanneer een vrijpartij een keer tegenvalt, ontstaan er allerlei gedachten: "seks is niet meer zo als vroeger" "het voelt anders, er is iets mis met me" "ik moet nu echt weer gaan genieten, anders geniet ik misschien nooit meer van seks". Maar ook negatieve gedachten als onzekerheid over jou als persoon of over je lichaam. Deze gedachten leggen de druk zo hoog, dat het eigenlijk precies die gedachten zijn die maken dat je minder genot beleefd.

Stress vooral niet te veel over. Seks is veel meer dan penetratie en klaarkomen. Focus op de dingen aan seks die nog plezierig zijn. Accepteer dat seks nu soms anders voelt dan je gewend bent. Leg de druk niet te hoog. Je hebt tijd nodig om weer de oude te worden.

Ook als je je aan alle hierboven beschreven adviezen opvolgt, kan drugsgebruik je herstelproces behoorlijk in de weg staan. Hoe ziet je gebruik van 3-MMC er uit? Gebruik je incidenteel? wekelijks? dagelijks? Wanneer met regelmaat gebruikt, is (tijdelijk) stoppen met gebruik eigenlijk je enige optie.

Sjoerd

21 juli 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG