Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik heb vorige week zondag voor de 2e keer veel lachgas (8kg tank met zn 2en) gebruikt, de 1e keer was 3 weken daarvoor. Nu werd ik gister op mijn werk helemaal niet goed. Ik voelde elke zenuw in mijn lichaam tot tanden en tong aan toe alsof ik lachgas had gebruikt en viel bijna flauw, dit meerdere keren als ik met iemand moest praten. Ik ben ziek naar huis gegaan en voel me nu super afwezig, heb af en toe tintelingen in mijn lippen en tong, koude vingers en een rusteloos gevoel in heel mijn lichaam. Kan dit komen door de lachgas van een week geleden? Ik ben 3 weken geleden ook begonnen met ssri-remmers en in de lijst met bijwerkingen staan ook soortgelijke klachten beschreven. Ik slik iedere dag b12 dus een tekort lijkt me sterk. Moet ik naar de dokter of kan ik er vanuit gaan dat dit door mijn medicatie komt?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt in een maand tijd 8 kg lachgas gebruikt, waarvan je ook zeker soortgelijke klachten van kunt krijgen. Dit zijn honderden ballonnen en daarmee loop je veel risico. Ik raad je sowieso aan om een paar maanden geen lachgas te doen, maar ook je dosering te beperken in de toekomst. Dit is de enige manier om dit soort klachten te voorkomen. De klachten die je noemt komen absoluutovereen met de risico's van extreem veel lachgas gebruiken en door te stoppen met gebruik kun je ook uitsluiten of dit door de ssri's komt. Wij raden altijd aan om nooit meer dan tien ballonnen op een avond te gebruiken om risico's te beperken. 

Ook weten we momenteel nog niet goed wat lachgas op de lange termijn doet, dus daarom is het voor nu echt beter om een tijd te stoppen met het gebruik van lachgas.

Tot slot is het niet zo dat als je dagelijks B12 pillen slikt je veilig bent voor neurologische klachten en schade na lachgas. Je kunt het beste met dit verhaal terug naar de huisarts en daar terecht voor behandeling met B12 injecties. Daar bestaat een protocol voor en is bovendien effectiever. Dan kun je het ook hebben over de ssri. 

Vriendelijke groet,

Calvin 

05 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG