Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

haii hoii goeiemorgen! Ik gebruik regelmatig 3mmc eerst 1 dag in het weekend en al snel werd het hele weekend lang door, zonder slaap (van vrijdagochtend t/m zondag avond) en het is elk weekend zowat, dat doe ik denk ik al 2/3 maanden lang achter elkaar maar goed eerst was het alleen weekenden door halen en zondagavond stoppen maar nu merk ik al snel dat ik door de weeks ook gebruik alleen ik ben bang dat mijn neustussenschot verdwijnt, mijn vraag is Wannneer moet ik stoppen of wanneer gaat mijn neustussenschot weg ik ben daar namelijk erg bang voor aangezien mijn heftige gebruik, ik had ook nog 2 andere kleine vraagjes en dat zijn. Hoe val je het snelst inslaap met 3mmc op en wat voor eten kun je makkelijk door je keel krijgen tijdens het gebruik. En wanneer komt er mee informatie over de drugs. (Sorry als er typ fouten in zitten of dat mijn zinopbouw niet klopt maar ik heb hele erge dyslexie dus vandaar) Hopelijk krijg ik snel een andwoord, Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

3MMC lijkt behoorlijk verslavend te werken. Ondanks dat er nog maar weinig  onderzoek naar is gedaan, is wel duidelijk uit gebruikerservaringen van mensen dat 3-MMC een hoog verslavingsrisico met zich meebrengt. Mensen spreken van erg sterke cravings en in de verslavingszorg melden zich steeds meer mensen. Als ik jou bericht lees valt mij op dat je meer gebruikt dan je in eerste instantie van plan was; eerst alleen in het weekend, maar nu ook steeds vaker doordeweeks. Lukt het nog om 3-MMC te laten staan of begin je afhankelijk te worden?

Door snuiven kan het kraakbeen in je neus beschadigd raken. Dit gebeurd niet van de een op de andere dag. Er zullen eerst gaatjes in het neusschot ontstaan. Vervolgens zullen dit er steeds meer worden tot er uiteindelijk niet zoveel kraakbeen meer over is. Hoe lang dit proces duurt is moeilijk te zeggen. Het is goed om te letten op momenten van pijn aan de neus en verder zo hygienisch mogelijk met de neus om te gaan. Deel bijvoorbeeld geen snuifbuisjes met andere mensen. Des te minder je snuift des te minder kans op dit soort problemen. Ook na het snuiven, spoelen met een zoutoplossing kan helpen.

Je geeft aan moeite te hebben met in slaap komen en vraagt je af wat daaraan te doen. 3-MMC is een zogenoemde "upper" daarvan blijf je juist erg wakker. Je zou daarom juist aan het eind van de avond niet meer bij kunnen nemen zodat je gemakkelijker in slaap kunt vallen. Spreek dan met jezelf af hoeveel je maximaal neemt en tot welke maximale tijd. Zorg er vervolgens voor dat je niet meer kunt bijnemen. Zo geef je je lijf meer de mogelijkheid om uit te rusten. Als je eenmaal in bed niet kunt slapen zou je wat ademhalings- of mediatie oefeningen kunnen doen. Daardoor komt je hoofd ook wat meer tot rust. Soms kan het ook helpen om naar natuurgeluiden (zoals de regen) te luisteren. 

Drugsgebruik is heftig voor je lijf en als je meerdere dagen per week gebruikt kan je lijf niet goed herstellen. Rust is belangrijk, dus gun jezelf die rust ook. Als het niet lukt om de 3-MMC te laten staan, vraag jezelf dan af wat je van die situatie vind. Ben je daar tevreden mee of zou je liever de controle terug willen over je eigen gebruik?

Heb je het wel eens over je gebruik met iemand? Familie, een goede vriend of vriendin of een hulpverlener? Of durf je het (nog) niet aan om over dit onderwerp te praten? Je kunt altijd terecht bij iemand van preventie bij jou in de buurt of bij je eigen huisarts. Je huisarts heeft beroepsgeheim en mag dus niet iets doorvertellen, maar zou je wel kunnen adviseren. 

Wil je nog meer informatie over 3-MMC? Ga dan naar de pagina die we erover hebben geschreven. 

Als je nog een vraag hebt kun je altijd hier terugkomen. 

Groet,

Celeste

10 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG