Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ik ben momenteel 14 weken zwanger en rook elke dag een paar trekjes van een jointje nu voel ik me daar super schuldig over en ga vannaf vandaag stoppen maar vroeg me af of afkicken van cannabis een risco is om een miskraam te krijgen ik ben namelijk bang dat het kleintje nu ook verslaafd is geraakt ben in te laat voor te stoppen? Ik wil op mijn tanden bijten en gewoon stoppen maar wil de gevolgen weten voor kleintje dat ik nu stop ene dag op andere. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je even contact zoekt en knap dat je deze stap wil maken. Het is belangrijk dat je goede informatie zoekt, complimenten daarvoor. Je kan gerust in één keer stoppen. Een eventuele verslaving aan wiet of hasj is over het algemeen puur mentaal en niet lichamelijk. Het stoppen kan erg moeilijk zijn, maar is nooit gevaarlijk. Sommige mensen krijgen wel lichamelijke klachten, zoals moeite met slapen. Maar die klachten gaan ook snel weer voorbij. Geen zorgen dus!

De gevolgen van nu stoppen voor jouw kleintje zijn eigenlijk alleen maar positief. Het gebruik van wiet of hasj, eventueel in combinatie met tabak zijn niet goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Dus stoppen is altijd de beste keuze. Maar dat kan soms wel heel moeilijk zijn. Weet je dat je hier snel hulp bij kan krijgen? Het is wel belangrijk om dit sowieso met een arts of de verloskundige te bespreken. Zij houden namelijk de ontwikkeling van jouw kind in de gaten. Om de groei van jouw baby goed te kunnen verlopen, is het goed dat zij dit wel weten.

Als het moeilijk is of je wil hulp hiervoor, kan je altijd langs de huisarts. Omdat je zwanger bent is er vaak snel een plekje voor hulp. Heb je verder nog vragen? Stel het gerust hier. Je kan ook altijd even de drugsinfolijn bellen op 0900-1995.

Succes en een hartelijke groet,

Dion

10 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG