Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, een maatje van mij heeft vaak naar feestjes 'Green' bij. Dit is een groene vloeistof en volgens hem zit er ketamine, ghb, mdma, speed en pisang ambon in. Een vriend van hem haalt dit op Ibiza. Zij gaan er allebei erg goed op en vinden het leuker dan bijvoorbeeld alleen ghb. Ik heb al deze drugs al eens los genomen en ben dus best benieuwd wat wat dit goedje met mij zal doen. Echter heb ik alleen hun woord voor wat erin zit. Hebben jullie ervaring met dit goedje? Of weet iemand wat hier precies inzit? Blijkbaar staat dit middel ook wel bekend als 'Hulk' en is het hetzelfde idee als Blue 69.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Zulke vloeistoffen worden inderdaad verkocht onder meerdere namen zoals Blue 69. Dit wordt wel eens ingeleverd bij de testervice inderdaad. Deze vloeistof wordt vaak gebruikt in de gay- en swingersscene om onder invloed van drugs, seks te hebben.

De samenstelling van de vloeistof is zeer onbetrouwbaar. Het bevat meestal één of meer van de volgende middelen: GHB, MDMA, amfetamine en soms ook een NPS zoals 3-MMC. Maar de dosering en wat het daadwerkelijk bevat, is zeer onbetrouwbaar. Dit verschilt van flesje tot flesje. Het risico is dat de dosering bij GHB erg nauw luistert. Iets te veel kan voor een vervelend effect zorgen.

Ketamine kan je oraal innemen, maar daar zal je waarschijnlijk niks van merken. Verdere risico's is wanneer je verschillende drugs combineert. Dat zorgt namelijk voor onvoorspelbare reacties. Verder gaan sommige mensen onder invloed van drugs sneller over hun grenzen heen tijdens seks. Wat later voor spijt of andere vervelende gevoelens kan zorgen. Daarnaast voel je signalen van je lichaam minder goed, waardoor je tijdens heftige seks jezelf kan bezeren zonder dat je het op dat moment voelt.

Extra belangrijk om een drug zoals dit te laten testen. Ook extra belangrijk om bewust te zijn van de setting waarin je het gaat gebruiken. Voel jij je helemaal veilig? Zijn het prettige mensen om je heen? Is er ook iemand nuchter bij? Als het in een sekssetting gebruikt wordt, kan het helpen om van te voren goede afspraken te maken over waar je grens ligt.

Met hartelijke groet,

Dion

21 juni 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG