Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoihoi, Als ik gebruik dan gebruik ik voornamelijk miauw, mdma of ketamine. Alleen ik krijg als ik gebruik steken aan de linkerbovenkant van mijn ribben (kan ook me hart zijn geen idee) en mijn borstbeen gaat pijn doen. Geen druk of iets maar het doet gewoon pijn. Ik heb wel het syndroom van Tietze, geen idee of dat er mee te maken heeft. Ik wil graag weten hoezo ik dit krijg. Het is namelijk geen fijn gevoel. Ik ga er niet mee naar de ehbo want het is niet angstig maar het is wel pijnlijk en irritant. Ik had hier voorheen nooit last van maar de laatste tijd wel. Wil graag weten wat het is en waarom ik het krijg.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ja het is heel waarschijnlijk dat het syndroom van Tietze ermee te maken heeft. Al komen deze klachten zonder dat, ook wel voor. 

In juni mailde je ook en op deze manier ga je leren wat de verschilende drugs met je doen. Ook wat de invloed is van zorgen maken. Weet je nog dat de uitslag hyperventilatie je geruststelde? Bewust en onbewust kunnen er angsten zijn. Die geven ook pijnklachten. Zeker als stimulerende drugs nog een extra zetje geven.

Klopt het dat het bij gebruik van alleen ketamine minder hevig is? 

Spierspanningen nemen toe, ademfrequentie neemt toe door stimulerende drugs. Dat gaat zeer doen bij een gevoeligheid ervoor.  Op je 20e is dat heel hoogstwaarschijnlijk niet je hart gelukkig.

Zie het wel als een signaal van je lijf. Want pijn is altijd een signaal. 

Misschien kan je dosering omlaag, ga je kiezen voor niet-stimulerende drugs of ga je je afvragen of het gebruik zelf wel leuk (genoeg) voor je is.  

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

06 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG