Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik heb onlangs een vraag gesteld over klachten na drugs, deze is te lezen via: https://www.drugsinfoteam.nl/vraag-antwoord/lees-een-antwoord/-/antwoord/26490450/angst-en-paniekklachten-na-ade Maar was toch nog vergeten wat toe te voegen. Mijn klachten zijn helaas nog niet voorbij na iets meer dan twee weken, maar probeer er niet zoveel op te focussen, mediteer, doe yoga en rust goed uit etc. En ook zorg ik voor afleiding. In mijn vraag had ik het over een ‘bad trip’ alleen vroeg ik mij af of derealisatie/depersonalisatie ook voor kan komen wanneer je niet perse een bad trip hebt gehad, maar wel (combi) drugs (speed en miss xtc) heb gebruikt? Dus puur alleen door de drugs dat je angstmechanisme wordt aangetast? In mijn geval had ik namelijk geen bad trip (ik voelde niet dat ik dood ging, wist dat het door de pillen kwam etc, alleen wat visuele verstoringen) maar voelde me wel alleen. Het was niet super leuk ofzo maar ik heb wel eens eerdere trips meegemaakt na bijv. wiet die ik wel eng vond, en waarna ik me wel ‘normaal’ voelde. De angst kwam voornamelijk bij mij toen deze klachten maar bleven nadat de pillen waren uitgewerkt. Ik wilde dit nog even weten omdat ik denk dat mijn klachten best lijken op derealisatie/depersonalisatie maar ook weer niet helemaal. Heb vooral nog steeds een heel wazig gevoel, en ga steeds ‘in en uit ‘ mijn hoofd, een soort duf, high gevoel. Alles gaat aan me voorbij, en ik kan pas opslaan wat ik heb gedaan na een paar seconden als ik al bezig ben met een volgende taak. Ook beweegt er steeds iets in mijn ooghoek. Daarnaast moet ik in December wel weer gaan werken omdat ik mijn huur anders niet kan betalen. Toch vind ik het moeilijk om in deze staat te solliciteren. Ik ben ook bang dat als het stressvol wordt op werk ik mijn klachten alleen maar in de hand werk. Wordt het afgeraden om toch weer te werken (miss voor afleiding) of denken jullie dat het beter is als ik hiermee wacht als mijn klachten helemaal zijn afgenomen? Ik hoop namelijk niet dat dit gevoel mijn standaard cooping mechanisme wordt als ik in de toekomst weer voor stressvolle situaties kom te staan. P.s Ook drink ik deze 2 weken geen koffie meer en geen alcohol en ook rook ik niet meer. Is het aan te raden om na een paar weken toch een kopje koffie te proberen? Ik was nooit iemand die heel erg druk werd na een kop al, dus ik dacht het wel te proberen! Nogmaals dank dat jullie site bestaat, mijn dokter nam me niet heel serieus had ik het idee (kan door onwetenheid komen natuurlijk), en ik houd hoop!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat jij voelt is inderdaad het gevolg van teveel angst. Je hoeft dus niet per sé een bad trip gehad te hebben. Wij zien het alleen vaker bij mensen met een bad trip omdat er dan automatisch heel veel angst geweest is.

Je moet jezelf geruststellen en afleiding zoeken van de klachten. Alles wat je omschrijft hoort erbij. Goed dat je gestopt bent met alcohol en koffie. Nee ik raad aan om koffie echt te laten staan. Wij raden ook niet af om weer te gaan werken. Eigenlijk wil je niet teveel vermijdend gedrag gaan vertonen. Dan leg je namelijk weer de focus op je klachten en dat moet je vermijden. Dus beter ga je gewoon proberen om met goed vertrouwen aan het werk te gaan.

Je bent wel op de goede weg als ik het zo lees! Check bij jezelf;  ben je nog steeds dagelijks actief veel hier mee bezig of aan het piekeren? Dat moet je proberen niet te doen en je moet kijken hoe je afleiding kan vinden en de klachten kunt accepteren. Je mag ook even bellen met ons (gratis) spreekuur voor uitleg, geruststelling en advies.

Groetjes,

Ronald

08 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG