Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Best drugs info team, Fantastisch dat jullie nog steeds dit werk doen: een jaar of 18 geleden ben ik ontzettend goed door jullie geholpen!! Ik had namelijk last van een enorme angststoornis, derealisatie en grote problemen met kortetermijngeheugen na langdurig gebruik van XTC in combinatie met speed en alcohol. Jullie hebben toen een hoge doses EffexorXR voorgeschreven, en na een paar moeilijke jaren was ik geheel van de klachten af. Ik heb daarna nooit meer drugs gebruikt. Ik ben nu echter erg geïnteresseerd geraakt in het gebruik van LSD of MDMA voor therapeutisch gebruik. Dus een eenmalige sessie onder begeleiding van een therapeut voor traumaverwerking. Zouden jullie dit afgeraden, of het een boven het andere verkiezen? Een paar weken geleden heb ik een kwartje LSD als trail run genomen en dat ging prima. Groet & succes met jullie werk!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Sorry voor het late antwoord. Wat fijn dat je destijds herstelde. Goed dat je een lage dosis LSD nam om eerst te kijken.

Het is moeilijk om het risico op herhaling in een percentage te benoemen. In principe is die kans wel aanwezig, ja. Maar door je hogere leeftijd, toegenomen kennis en je voorzichtigheid , inclusief laag doseren, neemt het risico weer af. Ook een therapeutische, gecontroleerde sessie verlaagt risico's. Als je het nog wil uitstellen vind ik deze technieken ook de moeite waard om eerst te bekijken: hypnose, brainspotting (een EMDR variant) en EFT/TFT.

Succes en tot mails eventueel!

Mvg,

Gerard A

drugsarts

05 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG