Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste , ik neem dagelijks een kleine dosis speed i.k.v cvs , fibromyalgie en spasmofilie en dit al 21 jaar lang . Nu heb ik problemen met de longen (niet zeker of speed de oorzaak is) en krijg ik geen hulp van longarts . Wel onderzoeken gedaan . Geen behandeling ! De wet zegt blijkbaar dat mensen die aan de drugs zitten niet mogen worden geholpen . In België . Dexamfetamines zou wel mogen omdat dit medisch verantwoord is en op voorschrift . Ik heb Kontakt gehad met ontwenningscenter , ambulant , en zij stellen voor om mij een hoge dosis dexamfetamines te geven van 3 a 400 Mg. ter vervanging van speed . Ze gaan eerst mijn gezondheidstoestand bekijken , hart en bloeddruk omdat het dan onder hun verantwoordelijkheid valt als ze mij dit middel geven . Zou wel ambulant gebeuren dus geen opname . Is dat een verantwoorde dosis ? Zou me dat lukken ? Mvg.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Sorry voor het late antwoord. Elke arts zou longproblemen moeten behandelen, ongeacht wat dan ook. Dat zegt ook de eed van Hippocrates. Maar goed. 

De dosering die je schrijft is heel erg hoog. In je vorige vraag had je het over 2 x 5 mg. Dat is weer laag. Gemiddeld zou je met 2 tot 4 x 5 mg per dag kunnen starten en dan ophogen als het te weinig blijkt. 

Ik ben benieuwd hoe het is gegaan!

Met vriendelijke groet,

Gerard a

drugsarts

22 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG