Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dag Wij gaan af en toe naar een swingersfeestje waar we wat xtc nemen en een paar lijntjes ketamine Sinds een jaar heb ik uitgezaaide prostaatkanker. Tot nu toe geen behandeling gehad, na verwijdering van de prostaat. Inmiddels i de pSA opgelopen tot 3 en de uroloog wil starten met een hormoonbehandeling Hij wil dan starten met Pamorelin 22,5 mg en 6 maanden met Abirateron 1 gr en 5mg Prednison Is deze behandeling te combineren met ons feestje met xtc en wat Ketamine?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

beste vraagsteller,

helaas krijgt u nu pas antwoord van ons, excuus.

Eerst kijk je naar bijwerkingen van medicijnen. Pamorelin geeft vaak verminderd libido. Botpijn, rugpijn, tintelingen in de onderste ledematen. Pijn met plassen.  Erectiestoornis (waaronder ejaculatiestoornis). Zweten, opvliegers. Moeheid. Ook vaak: overgevoeligheid. Depressie, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, slaapstoornis. Hoofdpijn, duizeligheid. Droge mond, misselijkheid. Spier- en gewrichtspijn, pijn in ledematen. borstvorming, bekkenpijn. Hoge bloeddruk. Vermoeidheid, oedeem, gewichtstoename.

Abirateron geeft o.a. vaak hoge bloeddruk, verlaagd kalium in het bloed. Ook vaak hartklachten. Om de hartklachten zou ik dit niet met de drugs combineren. Ook kan dit middel de spiegel van xtc verhogen. Nog een reden tot extra voorzichtigheid,

Prednison kan bijwerkingen geven en de afweer tijdelijk verlagen. Ook  kan het effect van xtc in theorie een beetje blokkeren. 

Samengevat is het belangrijk om xtc alleen in goede conditie te nemen: de 'set' van gebruik moet kloppen. 

Er bestaat een hartritmestoornis, die heet QT verlenging. Pamorelin en ketamine zouden dit kunnen triggeren. Bij een erfelijke aanleg is die kans vergroot. Sluit wel even uit dat dat bij jou of in je familie voorkomt.

Als u een ervaring heeft opgedaan, horen we die graag terug.

vr grt

Gerard A drugsarts 

24 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG