Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hii, ik ben regelmatig drugs gebruiker in t weekend, voornamelijk 3mmc en coke. Ik weet van mezelf al dat na een avond/weekend weinig slaap en veel snuif natuurlijk niet goed voor je is, en ik zorg ook actief dat ik genoeg rust en gezond eten binnenkrijg daarnaast. Ik weet dat dat natuurlijk geen compensatie is maar wel het beste wat ik voor mijn lichaam kan doen achteraf. Ik krijg afgelopen tijd, deze zomer, steeds meer last van mini bultjes (die je eigenlijk niet met het blote oog kan zien maar zeker wel voelt) op mijn tong, een soort aften, na een weekend wat na een dag of twee wel weer weggaat. Waarschijnlijk door het verlaagde immuunsysteem (slaaptekort, drugsgebruik). Zou ik hier iets meer aan kunnen doen, qua supplementen of vitaminen? Ik slik sowieso magnesium, omega 6 en vitamine b5. (Nogmaals, ik weet dat het geen compensatie is maar het kan zeker geen kwaad!) Alvast bedankt voor de hulp!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je geeft aan voornamelijk drugs te gebruiken in de weekenden en dan met name cocaïne en 3-mmc. In de dagen na het gebruik heb je bultjes op je tong, die na een aantal dagen weer verdwijnen. Dit duidt mogelijk op aften die veroorzaakt kunnen worden door een verlaagd immuunsysteem. Wil je dit zeker weten, laat dit even door je huisarts bekijken. Mogelijk dat een controle op vitamines geen kwaad kan, maar dit laat ik je huisarts bepalen. In je vraag lees ik verder dat deze bultjes voorkomen in de dagen na het gebruik van 3-mmc en coke en ook snel weer weggaan. 

Je doet in principe al veel om goed voor jezelf te zorgen na het gebruik van cocaïne (waarschijnlijk ook alcohol?) en 3-mmc. Cocaïne en 3-mmc zorgen beide voor meer spierspanning in het lichaam en zorgt er ook voor dat je gaat malen met je kaken en mogelijk ook langdurig bijten en klemmen. Hierdoor kunnen er wondjes ontstaan en daarbij heb je met het gebruik van uppers van een droge mond. Dit verminderd de mondweerstand ook. Je kunt hier maar weinig tegen doen, behalve geen 3-mmc of cocaïne gebruiken. 

Er zijn ons wel tips bekend die kunnen helpen wat betreft de mondweerstand.

  • Kauwgom kan een oplossing bieden als je veel kauwt tijdens 3-mmc en cocaïne. Kies dan liever voor suikervrije kauwgom.
  • Magnesium adviseren wij ook i.v.m de spierspanning. Voor, tijdens, en na. Een goede kwaliteit zoals Malaat of Citraat.
  • Na gebruik thuis spoelen met mondwater met fluoride. Dit helpt ook tegen de droge mond en de weerstand in de mond.

Tot slot, een verminderde mondweerstand en/of wondjes in de mond hoort bij het gebruiken van deze drugs. Het is erg vervelend, maar niet te voorkomen. Hoe vaak je drugs gebruikt heeft hier ook invloed op, mogelijk kun je langere pauzes tussen drugsgebruik inlassen en zien of je minder last hebt van bultjes in je mond. Wij raden in ieder geval 2 à 3 maanden pauze in tussen elk gebruik van drugs. 

Vriendelijke groet,

Calvin

 

11 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG