Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik weet sinds kort dat ik verkeerd ben gediagnosticeerd op borderline, waardoor ik nu al (veel te veel) jaren venlafaxine slik en in overleg met mijn arts zijn we dit langzaam af aan het bouwen(zit nu op 37.5mg) Ook zit ik in een proces om te onderzoeken of ik adhd heb (kans is erg groot) en ik heb een superleuke maar best nieuwe baan. Ik wil niet dat mijn hersenen in de weg staan om mijn leven goed te laten verlopen, dus mijn vraag is: ik heb 30mg pellets 4fmph, die dosis is belachelijk hoog, maar ik wil gewoon graag weten als ik een kwartje ervan neem op momenten die stress/totale desinteresse/drukte/emotionele deregulering opleveren of ik dan dat zou kunnen nemen om de tijd die het duurt voor de echte diagnose/juiste medicatie te overbruggen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Als ik het goed begrijp ben je momenteel Venlafaxine aan het afbouwen en wil je, tot je nieuwe medicatie hebt, 4f-mph nemen om stress/drukte/ect. tegen te gaan. Klopt dit?

4f-mph is een designer drug met een stimulerende werking. Voor eigenlijk alle designerdrugs geldt dat er nog maar weinig onderzoek is gedaan naar de gevolgen. Je bent dus, als je dit gebruikt, je eigen proefkonijn. Wat we wel weten van het middel is vooral gebaseerd op ervaringen van gebruikers. We kunnen daarom nog te weinig zeggen over de schadelijkheid en wisselwerking die het heeft met bijvoorbeeld Venlafaxine. 

Ik kan wel zeggen dat Venlafaxine veel wisselwerking heeft met andere middelen. Check de bijsluiter eens voor wat meer informatie. Voor alle middelen geldt, dat als je ze gaat combineren, de effecten onvoorspelbaarder worden en daarom meer risico's met zich meedragen. De vraag aan jou is dus of je (meer) risico wilt lopen? Je geeft aan dat je een nieuwe baan hebt en dat goed wilt laten verlopen. Ik kan me voorstellen dat het gebruik van designer drugs dit juist in gevaar kan brengen? Is het mogelijk om af te wachten op je nieuwe medicatie?

Een ander idee is om het eens met je arts te bespreken. Dat je bij hem/haar aangeeft dat je de periode tussen de medicatiewissel in wat lastig vindt en of er een andere mogelijkheid is? 

Ik ben benieuwd wat je gaat doen. Laat je het ons weten?

Groet,

Celeste 

 

14 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG