Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

10 dagen na mdma voel ik mij heel slecht. Geestelijk en lichamelijk. Constant paniekaanvallen, niet kunnen focussen, geen eetlust. Het lijkt alleen maar erger te worden. Dit is de eerste keer dat ik mij zo voel na gebruik. De dinsdagdip is mij bekent. Maar deze klachten kwamen pas op woensdag en duren nu al een dikke week.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste lezer,

Wat vervelend voor je dat je zulke klachten hebt. Wij horen klachten als paniek, angst, geen eetlust of focus na mdma vaker terug. Meestal ontstaat het in de dagen of weken na gebruik. Het kan bij elke dosis mdma ontstaan, maar meestal heb je meer last als de dosis mdma hoger was. De eerste twee weken van klachten zijn vaak het heftigst. Daarna zakt het met golfbewegingen.

Zorg in deze fase van herstel voor voldoende nachtrust en gezond eten met veel antioxidanten. Ook al heb je geen eetlust, probeer toch iets te eten. Bijvoorbeeld in de vorm van een smoothie. 

Bij paniek helpt het om te bewegen en bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen te doen. Leid jezelf af met fijne muziek, contact met vrienden of een leuke serie.

Wij raden af de aankomende maanden drugs of alcohol te gebruiken. Dat verergert namelijk klachten. Google niet naar klachten. Ook dat vergroot angst. Deze klachten gaan echt over. Je bent niet de enige die hier last van heeft gekregen.

Maak je je erg zorgen, of wil je er verder over praten, dan kun je contact opnemen met het landelijk spreekuur of je huisarts.

Groeten,

Eline

14 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG