Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goeiemiddag! Omdat mijn verstandskiezen na het weekend getrokken worden, heb ik ter voorkoming van ‘t uitbreiden van een ontsteking een kuur amoxicilline/clavulaanzuur-antibiotica gekregen. Zaterdag was ik van plan MDMA en/of coke te gebruiken. Kan dit in combinatie met deze antibiotica een groot risico vormen? Hoor graag!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Lees allereerst onze pagina over xtc en antibiotica, deze is ook relevant voor het cocaïnegebruik. Volgens onze arts zijn tussen amoxicilline clavulaanzuur antibiotica en xtc en/of cocaïnegebruik zijn geen wisselwerkingen bekend. Wel moet je kijken naar de bijwerkingen van het medicijn. Vaak komen voor bij amoxicilline/clavulaanzuur: diarree, misselijkheid, braken. Schimmel van huid en slijmvliezen.  Als je daar veel last van hebt gebruik je beter niets.

Voor het trekken van je verstandkiezen dien je wel aan te geven dat je deze middelen gebruikt hebt een aantal dagen van te voren. Van xtc- en cocaïnegebruik is bekend dat deze invloed hebben op verdovingen en je tandarts kan hier dan rekening mee houden. Tevens kan dit ook invloed hebben op bloedingen. Tot slot kun je je afvragen hoe prettig het is om met een (drugs)kater je verstandskiezen te laten trekken.

Vriendelijke groet,

Calvin

22 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG