Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo drugsinfoteam, Binnenkort wil ik 4-fma proberen. Ik stel deze vraag i.v.m. het feit dat ik sinds twee weken lisdexamfetamine (20mg, 1x daags) slik voor mijn ADHD-I (ADD). Ik wil graag weten of er extra gevaren zijn met het gebruik van dit middel in combinatie met lisdex. Ik ben van plan om de dag voordat ik 4-fma ga proberen en de dag zelf geen lisdexamfetamine te slikken. Ik heb in de eerste week van mijn medicatie last gehad van bijwerkingen zoals hoofdpijn en verminderde eetlust, daarna vrijwel geen bijwerkingen gevoeld. Nu ben ik benieuwd naar de volgende vragen: -Zijn er gevaren bij 4-fma in combinatie met lisdexamfetamine? -Hoeveel dagen is het verstandig om minimaal te wachten voordat ik weer lisdexamfetamine neem? -Zijn er andere dingen waarvan ik op de hoogte moet zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beset vraagsteller,

4-FMA (“4-fluoromethamfetamine”) is een designer drug met een stimulerende werking. De drug zit in dezelfde groep als bijvoorbeeld 4- FA, crystal meth, speed en cocaïne. De effecten kunnen daarom lijken op die van andere stoffen uit deze groep.  

Omdat lisdexamfetamine ook een amfetamine is kunnen de effecten gaan optellen. Daarom is het slim dat je ze niet tegelijk neemt.  Het feit dat je bijwerkingen al voorbij zijn maakt dat het risico al iets afneemt. 

Mensen die 4-FMA gebruiken en op het internet over hun ervaringen schrijven zeggen:  

4-FMA werkt zo’n 4 tot 6 uur. Als iemand hierna bijneemt, duren de effecten erg lang, tot wel 24 uur. De gewenste effecten komen vaak maar een beetje terug. Mensen die dit doen, kunnen vaak nog lang slecht slapen.  Het valt mensen die 4-FMA gebruiken op dat de effecten sterk per persoon kunnen verschillen. Door de ADHD kan het sowieso al meer dempend werken. 

Daarom zou ik zeker 24 uur wachten met opnieuw lisdexamfetamine te nemen. En niet gek kijken als je meerdere dagen nodig hebt om weer de oude te worden.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

27 februari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG