Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Waarschijnlijk zit ik al jaren in B12 tekort/ grijs gebied. Ik spuit sinds vorig jaar mei 1x per week zelf B12 injecties. En ik gebruik een paar x per jaar (op 1 hand te tellen) xtc. Ik gebruik xtc al jaren ook voor ik wist van dit tekort. Nu ben ik pas verhoogd naar om de 48 uur prikken. Dus ene week 4x per week andere x 3 x per week prikken. Dit omdat er een wachttijd was vanaf mei tot nu bij die kliniek. Ze denken dat ik stabiel blijft met dit terwijl we moeten verhogen dus vandaar nu meer injecties. Met 1x per week spuiten en een keer xtc nemen ging goed. Geen last van niks. Weinig tot geen dip of iets. Maar mijn vraag is nu is het gevaarlijk? Of is 1 of 3x hetzelfde? Er is geen wisselwerking oid? Iig zo begreep ik het altijd. Ik slik verder geen antidepressiva oid. Bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Helaas kan ik uit je verhaal niet opmaken waarom je B12 zou moeten nemen. De B12 klinieken in Nederlands vallen onder niet-bewezen zorg. Er is geen bewijs dat B12 injecties nodig zijn voor mensen zonder bloedarmoede door ziekte in de maag. Ook is er geen onderzoek dat aantoont dat klachten verminderen door het ophogen van vitamine B12. Het kost patienten over het algemeen wel veel geld en daarom vinden specialisten dit geen eerlijke zorg. Over deze klinieken is een uitzending gemaakt die hier terug te kijken is.

B12 suppletie geeft wel eens hoofdpijn als bijwerking. Dat zou door XTC kunnen verergeren in theorie. Er zijn echter geen gegevens bekend over de extreem hoge doseringen B12 die je gebruikt in combinatie met XTC. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor het gevaarlijke serotoninesyndroom. Dat kan gebeuren als  twee middelen tegelijk serotonine verhogen.

Vriendelijke groet,

Karin W, huisarts

22 maart 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG