Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben 5keer positief getest terwijl ik geen drugs gebruik maar mijn zwager gebruikt veel crack toen die tijd was ik wat vaker bij hem en ik probeer het tegen ieder te zeggen dat ik niks gebruikt maar er staat verder niks op het internet over positieve test op drugs test door meeroken

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. In sommige gevallen is het mogelijk dat je een "vals-positief resulaat" krijgt. Dat heeft te maken met de manier waarop middelen afgebroken worden in het lichaam. Zo is bijvoorbeeld van ADHD-medicatie bekend dat deze een vals-positief resultaat op een drugstest kan geven wat betreft amfetamine. Dit wordt ook wel kruisreactiviteit genoemd. Theoretisch zou dit ook kunnen gebeuren omdat je bij je zwager in de kamer was terwijl hij crack aan het roken was. Maar, in de praktijk gaat dit vaak om zulke lage hoeveelheden dat je binnenkrijgt dat dit niet waarneembaar is in een drugstest. Je kunt dit uitsluiten door een keer een drugstest te doen wanneer je een week niet over de vloer bent gekomen bij hem. 

Een andere oorzaak voor een postieve uitslag zou kunnen zijn dat je medicatie gebruikt dat voor een een vals-positieve uitslag zorgt. Maar, ik weet niet of jij medicatie gebruikt en zo ja, ik weet ook niet welke medicatie. Tot slot, een vals-positief (of vals-negatief) resultaat kan ook het gevolg zijn van een menselijke fout. Bij urine(snel)testen zie je nog wel eens dat gebruikers de test instructies verkeerd opvolgen of de uitslag van de test verkeerd interpreteren.

Vriendelijke groet,

Calvin

22 maart 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG