Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Kan ik Diazepam slikken en xtc samen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het korte antwoord is dat dit waarschijnlijk geen goed idee is.

Diazepam is een kalmerend/verdovend middel, waar XTC juist het tegenovergestelde doet. XTC verhoogt juist de hartslag en pept op. Daardoor is het effect van de combinatie erg onvoorspelbaar. We kennen gebruiksverhalen van mensen die niets meer van hun XTC-pil voelden, maar ook mensen die juist een sterkere beweegdrang ervaarden. We kennen ook verhalen van mensen die zich aan het einde van de XTC-trip rustiger wilde voelen, toen diazepam namen en vervolgens een veel te sterk diazepam effect voelde toen de XTC echt was uitgewerkt. Naast deze gebruikersverhalen is er nog erg weinig onderzoek gedaan naar deze combinatie. Kortom, je kan echt niet weten wat je kan verwachten vanuit gebruikersverhalen en ook uit onderzoeken kunnen we die informatie niet halen. Je bent dus echt je eigen proefkonijn met deze combinatie.  We raden het af.

Diazepam is een middel dat heel soms als drug wordt gebruikt, maar veel vaker is voorgeschreven door een arts. Heb jij dit middel voorgeschreven gekregen? Vaak wordt het voorgeschreven bij epilepsie en/of onrust- angst- of paniekklachten.

Gebruik van XTC wordt sterk afgeraden als je last hebt van epilepsie. Ook onrust- angst- of paniekklachten kunnen versterken wanneer je XTC gebruikt. Bij deze angstklachten klachten adviseren we om minimaal drie maanden 100% klachtenvrij te zijn voor je zou overwegen om XTC te gebruiken. Maar zelf na die drie maanden kan je gevoeliger zijn voor het opnieuw ontwikkelen van die klachten.

Sjoerd

28 mei 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG