Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben 18jaar oud. Ik zit in een hele onbekende probleem sinds ik rook. Ik rook namelijk al 2-3 jaar. Heel vroeg begonnen ja! Maar ik rookte niet als een echt verslaafde die een pakje per dag rookt of meer nu doe ik dat ook niet. En dat heeft juist te maken met wat ik nu wil vragen aan u... Altijd als ik rook eerste of laatste sigaret van de dag vroeg of laat maakt helemaal niet uit en echt altijd krijg ik hoofdpijn ik voel me heel anders b.v zenuwachtig,angstig en meteen na het roken spierpijn en voel me ook echt erg moe.helemaal uitgeput terwijl bij me vrienden en anderen dat niet het geval is ik krijg ook een dichte keel en een droge keel. Ik weet niet wat de probleem zou kunne zijn een allergie of iets anders maar, ben erg nieuwsgierig hoe dit allemaal kan onstaan door een sigaret ik probeer ondertussen ook te stoppen na al dat gevoelens krijgen. Ik wacht op zo snel mogelijke antwoord van u Hartelijk bedant,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan wat oorzaken bedenken:

omdat nicotine een stimulerende stof is (net als speed, maar dan lichter)  kan de adrenaline stijgen en angstklachten veroorzaken. Daar is de een gevoeliger voor dan de ander. Misschien had je vroeger ook al angstklachten? Alle verschijnselen passen daarbij, de droge mond en dichte keel hoeven dus niet bij allergie te horen. De spierpijn kan ik niet helemaal verklaren, behalve door de toegenomen spanning in je lijf. Daarnaast heeft nicotine ook invloed op ons bewegingsapparaat.  Inhaleer je misschien heel diep? 

Ik ben benieuwd naar die 2 antwoorden en ook of je blijft roken. Als je wilt antwoorden, schiet dan even een nieuwe vraag in.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

 

19 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG