Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hoi drugsinfoteam, Ik heb afgelopen oudjaars avond met wat vrienden wat 4mmc gebruikt nasaal (400mg totaal). In principe die nacht zelf geen oog dicht gedaan en pas woensdag avond gaan slapen. Brak zijn hoort er bij en dat heb ik 1 tot 2 dagen gehad, nu heb ik alleen erg last van vermoeidheid. In de ochtend word ik uitgeput/brakkerig wakker en heb ik veel moeite met dingen doen zoals werken alleen tegen de avond klaart het een beetje op. Het probleem is echter dat ik wel goed in slaap val maar ik veel te vroeg wakker word en ik niet verder kan slapen. Ook overdag een dutje doen gaat niet. De eerste nacht (woensdag) dat ik ging slapen ging het prima maar het lijkt wel erger te worden. De rest van de vrienden waar ik mee heb gebruikt is al weer fit en heeft hier geen last van. Hebben jullie misschien enig idee wat er aan de hand is en hoe lang dit kan duren of een tip wat ik het beste kan doen. Groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Onregelmatig slapen horen we veel vaker bij de kater van oppeppende middelen. Bij jou duurt de kater langer dan bij je vrienden of dat je gewend bent. Dit is vervelend maar niet iets om je zorgen over te maken.

Zorg dat je je niet te druk maakt en een zo regelmatig mogelijk slaapritme. Met de tijd zal het vanzelf minder problematisch worden tot het over is. In zeer zeldzame gevallen gaat het niet vanzelf over, als je over twee weken nog steeds geen verbetering merkt, neem dan nog eens contact met ons op.

Wil je dit een volgende keer voorkomen? Doseer dan lager, begin uitgerust en eerder en haal geen nachten door.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

10 januari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG