Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedendag, Ik moet binnenkort naar een gesprek waar ze me bloed testen op alcohol en drugs. Mijn is aangegeven dat ik een aantal weken moet stoppen met drinken om er voor te zorgen ze niks in mij bloed vinden. Ze gaan geen haartest doen. Wel zouden ze een andere test kunnen doen waarin ze zien aan verhoogde bloedwaarden of je alcohol hebt gedronken in de afgelopen weken. Ik zal dan ook stoppen voor een aantal weken met alcohol. Echter heb ik in die weken een feestje. Kunnen ze drugs ook met dit soort testen langer terugvinden ? Zoals XTC en GHB? Kunnen ze dus met enige test deze drugs langer dan 2-3 weken bijvoorbeeld terugvinden ? Hoor graag van u. Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het hangt er een beetje vanaf waar er naar gezocht gaat worden. Bij het CBR bijvoorbeeld doen ze onderzoek naar leverwaarden om te kijken of je alcoholmisbruiker bent. Dan wil je inderdaad een lange tijd niet gedronken hebben. De CDT-test is vooral berucht. Wij raden aan om drie maanden alcoholvrij te zijn omdat wij weten uit de praktijk dat mensen toch wel eens zakken voor dit soort onderzoeken na kortere periodes alcoholvrij. Daarom raden wij aan om voorzichter te zijn dan het theoretische antwoord. Volgens de theorie is de CDT meestal na een maand alcoholvrij weer laag genoeg maar ik weet dat het in de praktijk ook wel eens anders kan uitpakken.

En bij onze FAQ kun je meer lezen over de aantoonbaarheid van drugs in bloed en urine. In urine blijven drugs en de afbraakproducten langer aantoonbaar dan in bloed. Sommige drugs kunnen vrij lang aantoonbaar blijven zoals cannabis.

Succes!

Mvg,

Ronald

11 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG