Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, onlangs ben ik gaan experimenteren met 3-mmc. Op een of andere manier lukt het mij niet om deze drugs binnen te houden. Kunt u aangeven hoe dat komt? Met bommetjes nemen ga ik al kokhalzen als ik eraan denk om het in mijn mond te stoppen, als ik het dan toch met moeite binnen heb gekregen ben ik het komende uur bezig om het binnen te houden omdat mijn lichaam er alles aan doet om het er per direct uit te gooien door over te geven. Nu dacht ik dit misschien op te lossen door te snuiven. Dit doet ontzettend veel pijn, vind de euforie ook een stuk minder maar dan hoef ik het er tenminste niet meer uit te gooien. Nu nam ik voor de 2de keer een snuif en zodra ik die snuif nam spuugde ik met een rotvaart mijn hele maaginhoud eruit. De dosis 3-mmc was +- 100mg zuivere stof. Hoe kan dit en hoe kan ik dit voorkomen? Ps. Ik heb ervaring met Cocaïne, speed, mdma, 6 en 5apb, ketamine, 2cb, 2cb-fly, benzodiazepinen. Nu heb ik wel ook met cocaïne snuiven dat ik na het snuiven vaak heel hard moet niezen maar nooit moeten overgeven. Groeten!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is erg lastig om vast te stellen waardoor je gaat braken door het gerbuik van 3-mmc. Over dit middel is nog ontzettend weinig bekend, waardoor een eenduidige verklaring lastig te geven is. We hebben in het verleden wel een soortgelijke situatie gehad met iemand die 4-mmc (Mephedrone) gebruikte. Hij gaf toen aan dat hij bij het idee al misselijk werd en moeste braken. Onze arts schreef toen het volgende:

"Met name bij hoge doseringen en langdurig gebruik kunnen negatieve effecten optreden. Meldingen van gebruikers lopen uiteen van hartkloppingen tot paranoia en paarse verkleuringen van ledematen. Andere bijwerkingen die zijn gerapporteerd omvatten misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, overmatige transpiratie, pijn in de hartstreek, neusbloedingen (bij nasaal gebruik) en gevoelens van angst. Als je al misselijk wordt voorafgaand aan het gebruik is er sprake van geconditioneerde misselijkheid. Je brein herkent de trigger en loopt vooruit op de effecten. Hiermee denk ik dat als je een poosje stopt, dat het misschien een volgende keer wegblijft. Ik denk dat het niet ernstig is, al zijn de gevolgen van Mephedrone nog lang niet bekend! Je kan ook een middel tegen de misselijkheid aan de huisarts vragen inderdaad. Gewoon eerlijk zeggen."

Het is wellicht mogelijk om een middel tegen misselijkheid te nemen. Misschien kan dit werken. Daarnaast kun je de 3-mmc laten testen bij een testservice bij jou in de buurt. Het kan voorkomen dat er stoffen inzitten die er niet thuis horen. Zie hier de pagina over de locaties van de testservice.

Vriendelijke groet,

Calvin

 

14 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG