Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik rook nu al zo'n 7 jaar vast. Ik denk net zo veel als de gemiddelde roker een klein pakje per dag soms minder. En ik heb nu de laatste 2 dagen ineens dat ik na elke sigaret misselijk word en duizelig word in me hoofd. Ik ben de laatste dagen niet meer gaan roken oid. Wat zou dit kunnen zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De symptomen die je noemt kunnen overeen komen met een (milde) nicotinevergiftiging. Normaal gesproken komt dit voor bij beginnende rokers of bij mensen die nog nooit gerookt hebben en een sigaret voor de eerste keer opsteken. Het is daarom vreemd dat je dit ervaart, gebruik je toevallig ook tegelijkertijd nicotinekauwgum/pleisters? Dit kan er namelijk voor zorgen dat er teveel aan nicotine binnenkomt in het lichaam. Een andere optie is dat je medicijnen slikt die de afbraak van nicotine vertragen. Check dat in dat geval even met de voorschrijver ervan.

Dan is er nog een andere optie: omdat nicotine een upper is, dus een stimulerend effect heeft, kan het soms angstklachten opwekken. En angst bevat een reeks aan verschijnselen waaronder misselijkheid en duizeligheid. Zou dat ook kunnen? Ook de menstruatiecyclus kan een rol spelen.

Nou, ben benieuwd waar je op uit komt. Succes in elk geval!

 

Vriendelijke groet,

Calvin

 

 

07 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG