Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb minder dan 48 uur geleden ketamine gebruikt (weinig), dit was de 3e keer in een jaar. Nu heb ik last van een blaasontsteking en wou ik dit laten testen bij de huisarts. Maar vinden ze dan ook de ketamine in mijn urine of hoe zit dat?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Nee ze vinden geen ketamine. Als ze niet specifiek zoeken naar de (afbraakproducten van) drugs, dan vinden ze het ook niet. Bijvoorbeeld bij een onderzoek van je urine vanwege een vermoeden van blaasontsteking zoeken ze bijvoorbeeld specifiek naar de nitrietwaarden in urine.

Wist je ketamine extra riskant is bij een blaasontsteking? Bij regelmatig gebruik kan ketamine zorgen voor urologische klachten. Dit komt doordat er teveel ontstekingsstoffen en ontstekingscellen vrijkomen in de blaaswand. Deze stoffen beschadigen de cellen. De gevolgen kunnen o.a zijn: continue aandrang, pijn bij het plassen, bloed bij de urine, te vaak moeten plassen, tot aan ernstige onherstelbare schade aan de blaas. Hoe snel dit optreedt is onbekend maar er zijn case-studies die het hebben over 3 gram per week gedurende een jaar, maar mogelijk treedt het al eerder op. Heb je klachten? Stop dan onmiddellijk met gebruiken. Heb je al last van een blaasontsteking? Gebruik dan geen ketamine.

Mvg,

Ronald

14 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG