Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Gister was ik met m'n maat mijn auto (Opel Astra) aan het repareren en toen viel er ineens bier uit een open halve liter van zijn binnenzak de motor in. Hij kreeg een elektrische schok zo hard dat hij ervan achteruit sprong en er kwam ook rook van de accu. Toen hij weer helemaal was bijgekomen hebben we later de Astra gefixt en hij rijdt tot nu toe wel weer aardig soepel. Er vallen alleen twee dingen op: elke keer als de auto harder gaat dan 60 komt er een vreemd piepend geluid uit de motor, dit was eerst niet zo. Het tweede: bij het schakelen lijkt het af en toe dat de koppeling niet helemaal wordt gepakt waardoor de bak bij het wisselen van versnelling nogal vaak begint te tandenpoetsen. Mijn vraag is: kan dit komen door het bier en dat tijdens het repareren in de motor is gevallen of moet ik het probleem elders zoeken? Groetuuh

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je uiterst interessante vraag. Nu ben ik zelf enigszins technisch aangelegd dus ik ga proberen met jullie mee te denken. Te beginnen even over het bier. Het feit dat er alcohol in zit, lijkt mij niet het verschil uitmaken. Ik denk met name door het vocht dat de problemen ontstaan zijn. Dus of het nou bier of water was wat er in de motor is gevallen, dat maakt niet zoveel uit.

Het feit dat hij een electrische schok kreeg, lijkt mij dat er sluiting is geweest wat niet hoort. Misschien heeft het zelfs wel voor kortsluiting gezorgd. Dat kan allemaal vage klachten bij motorvoertuigen veroorzaken. Met name op het electrische gedeelte. Schakelen is een mechanisch deel van de auto en ik denk dat het losstaat van het electrische circuit. Piepen duid op frictie tussen twee mechanische delen, ook dat lijkt mij niet komen door de eerdere sluiting.

Dan kom ik op twee conclusies, die je misschien niet al te serieus moet nemen immers ben ik geen automonteur. A. het blik bier heeft iets omgebogen of op een andere manier beschadigd. B. door het vocht is er een probleem ontstaan onder de motorkap C. jullie waren onder invloed van alcohol en hebben tijdens het sleutelen een foutje gemaakt.

Kunnen jullie hier verder mee? Anders wil ik jullie graag doorverwijzen naar een automonteur :-).

Met hartelijke groet,

Dion

06 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG