Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Welk drugssoort kan een gevolg zijn van het volgende: een kamergenoot, na een avondje stappen met vrienden, urineert regelmatig vlak naast zijn slaapkamer bed. Is het een pilsoort, een poedersoort of wat dan ook? Wanneer is het beste momemt met zo iemand te praten, want op dat moment lijken ze niet helder wn nuchter te zijn.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Heel graag had ik je antwoord gegeven, maar naast het bed urineren kan echt heel veel oorzaken hebben. Het kan drugsgerelateerd zijn, maar dat hoeft zeker niet. Oververmoeidheid of andere lichamelijke of psychische problemen kunnen dit ook gewoon veroorzaken. Ook door alcohol kan dit komen. Omdat je door alcohol veel vocht verliest maar ook je slaapritme kan beïnvloeden.

Als je hier met haar over wil praten, zou ik helemaal niet beginnen over alcohol of drugs. Als je dat doet, is het voor iemand makkelijk te ontkennen. Maar je komt ook meteen met een oordeel. Dan nodig je niet iemand uit om te praten. Je kan natuurlijk wel benoemen welk gedrag (urineren) je gezien hebt. Ook dat jij je er zorgen om maakt. Je kan vragen naar wat zij denkt de oorzaak te zijn.

Eén goed gesprek kan heel waardevol zijn. Maar ga er op een open en onbevooroordeelde manier in. Als jij oordeelt, bijvoorbeeld door te zeggen dat zij drugs heeft gebruikt, is er geen gesprek mogelijk. Soms is een kort gesprek of alleen je zorgen uiten, al even voldoende. Verwacht dus geen wonderen uit één gesprek. Eén zaadje planten door je zorgen te uiten is al heel waardevol.

Ik hoop dat je hier mee verder kan. Heb je toch nog vragen? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

22 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG