Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben van plan om een keer “miauw/3mmc” te gebruiken, echter weet ik niet precies Wat de werking is, wat er in zit/kan zitten en wat voor “nawerking(en)” het kan hebben. Ik ben benieuwd!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Miauw

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag!

3-mmc hoort bij de cathinonen groep. Cathinone is een subgroep van amfetamine. Het is het 'broertje' van bijvoorbeeld 4-mmc en methylon en lijkt hier dus op. Omdat het een subgroep van de amfetamine is, lijken ook de effecten van 3-mmc op amfetamine effecten. 3-mmc verhoogd de hoeveelheid beschikbare noradrenaline en dopamine in het zenuwstelsel. Daarnaast heeft het ook een klein effect op de serotonine. Dit kan ervoor zorgen dat je er een licht euforisch gevoel van kan krijgen. Het effect van dit middel duurt zo'n vier tot zeven uur. 

Je vraagt naar de werking van 3-mmc. 3-mmc is een niet psychoactieve stof (NPS). Dit betekent onder andere dat er nog weinig onderzoek naar gedaan is. Zo is er ook over de schade en werking nog weinig onderzocht. Veelal lijken de gewenste en ongewenste effecten erg op die van speed. Een paar voorbeelden van gewenste effecten van 3-mmc zijn: alertheid, zin om te praten, zin om te bewegen, versnelde gedachten en ontremming / verminderde angst. voorbeelden van ongewenste effecten zijn: steeds meer willen gebruiken, irritatie, angst, hoofdpijn en uitputting. Naast deze psychische werking heeft het ook op je lichaam effect. Voorbeelden van lichamelijke effecten zijn: verhoogde hartslag, meer energie, stimulatie, zweten, grotere pupillen en tandenknarsen. Over na-effecten is nog weinig bekend. Wel zijn er een aantal dodelijke incidenten bekend met het middel 3-mmc. Met NPS-en ben je vaak eigen proefkonijn. Wil je meer lezen over 3-mmc, dan kan dat via deze link.

Ook vraag je wat er (nog meer) in 3-mmc kan zitten. Dit kan ik je niet vertellen. De beste manier om daar achter te komen is door het te laten testen. Dit kan bij de testservices  in Nederland. Zij kunnen je dan precies vertellen wat er in zit. 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad.

Met vriendelijke groet,

Jurjen

11 augustus 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG